Pagina's

Tip

Met een klik op de foto wordt deze vergroot, met 2x klik zelfs bijna paginagroot!

donderdag 18 maart 2010

Papa en MamaInmiddels al weer vijf jaar gelden is mijn lieve vader op 57-jarige leeftijd is overleden. Afgelopen najaar is ook mijn moeder overleden. Zij mocht helaas maar 60 jaar oud worden.

Net voor het overlijden van mijn moeder is mijn zus met haar op pad geweest voor een nieuwe wintergarderobe. Afgelopen winter was paars een heuse modekleur en mijn moeder had dan ook veel items in het paars aangeschaft. Na haar overlijden hebben we besloten haar in een mooi nieuw paars setje kleren te begraven. Aangezien mijn moeder absoluut niet van zwarte kleding op een begrafenis hield, hebben mijn zussen en ik besloten om zelf ook iets paars tijdens haar uitvaart te dragen. Haar afscheidsbloemen waren uiteraard ook paars.

Zojuist reed ik van mijn erf af en wat schertst mijn verbazing; op een plekje waar ik absoluut niets geplant heb, staan zomaar uit het niets 2 krokussen. Mag je zelf raden wat de kleur van deze krokussen is…

Lieve pap en mam ik hoop dat jullie samen de rust gevonden hebben, maar ik denk nu eigenlijk dat het wel goed zit.
15 opmerkingen:

 1. Wat zul je je ouders missen en wat zul je nog vaak aan ze terug denken. Lijkt mij heel vreemd om geen ouderlijk huis meer te hebben. Het is mooi en symbolisch als je dit soort "tekens" vindt in de vorm van die lieve 2 paarse crocussen. Koester ze en denk warm aan ze terug.

  lieve groet en een fijne dag, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat waren je ouders nog jong toen ze overleden! Mijn vader stierf op 56-jarige leeftijd (inmiddels al weer 23 jaar geleden) maar mijn moeder mocht gelukkig 77 worden..dat is ook twee jaar terug dat we haar moesten los laten. Wat bijzonder dat je de twee krokussen zo bij je huis aantrof...en ook nog in de kleur paars! Dat moet je goed gedaan hebben! De krokussen staan ook zo fier op de foto!!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben ik dan nog gezegend dat ik beide ouders nog heb. En allebei 63 jaar.
  Mooi trouwens die krokusjes zo bij elkaar. En dan ook nog in de kleur paars. Zou het een teken zijn voor je?
  Fijne dag Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Claudia,je zit net als ik ook in een moeilijke periode,mijn moeder is vandaag vier weken geleden overleden en, mijn vader een aantal jaren geleden,het gemis is enorm groot en,wat prachtig dat je dan vlakbij je huis twee krokussen hebt ontdekt in de favoriete kleur van je moeder.

  fijne dag nog,gr inka en andre

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje Claudia wat jong, heb ik geen woorden voor!!!!
  Tja ik geloof niet in toeval, dus ik denk dat het een voorjaarsgroet is van boven.
  Liefs Madelon
  (PS nog bedankt voor je email! loop mezelf een beetje voorbij dus heb niet gereageerd maar waardeer het wel)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou toeval bestaat dus echt wel. Heel bijzonder vind ik het. Ik hoop dat ze lang zullen bloeien. Een fijne dag nog

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Claudia

  Wat bijzonder dat je dan die twee crocussen ziet op je erf...............en wat triest allebei je ouders niet meer te hebben................mijn vader is al 16,5 jaar geleden overleden en mijn moeder verblijft al 20 jaar in een verpleegtehuis.................het is een gemis..een groot gemis !

  Nou meid kop op ! geniet van deze supermooie dag ! ik ga lekker even in het zonnetje met dat mooi blad! lieve groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat mooi, ja die 2 hebben elkaar weer gevonden hoor. Veel te jong afgeplukt, bloeien ze nu verder.
  Lieve groet

  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik liep zojuist langs Hellen haar huis en wat denk je...echt waar!!! er staan 2 paarse krokussen langs het tuinpad

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hoi,

  ja toeval of..........................
  misschien horen we het ooit!!!!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Claudia,

  Wat moet het moeilijk voor je zijn om je ouders zo te moeten missen. Ik weet wel een beetje hoe het voelt. Mijn vader overleed plotseling toen hij 61 was. Mijn moeder kreeg een maand na zijn overlijden te horen dat haar borstkanker na 13 jaar was teruggekomen. Zij overleed 2 jaar na mijn vader op 65 jarige leeftijd. Met het verdriet en het gemis leer je leven, maar niemand kan ooit de plek van je ouders innemen. Je bent geen kind meer.

  Heel veel sterkte, meid!

  X Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Claudia,
  Wat een ontroerend verhaal,krijg er kippevel van...en dat van die krokussen ...tja,toeval bestaat niet,dat weet je toch hè?

  Groetjes Janet

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hio Claudia,

  Ik lees deze post nu net en ik ben onder de indruk van je verhaal. Bijzonder moment als je dan zo 2 van die paarse crocussen ziet. Mooi dat je dit met ons wil delen.

  Groetjes
  Almay

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat erg om je ouders zo jong te verliezen ,je zult ze wel heel erg missen ,ze zien er op de foto ook nog zo jong uit he ?
  De dood is iets onbegrijpelijks

  BeantwoordenVerwijderen