Pagina's

Tip

Met een klik op de foto wordt deze vergroot, met 2x klik zelfs bijna paginagroot!

zondag 14 maart 2010

EtentjeGisteravond een heerlijk etentje bj mijn zus gehad. De vond het zelfgemaakte kransje prachtig en heeft vandaag gereserveerd voor het lezen van de Vakre. Een schot in de roos dus. ’s Morgens zijn we begonnen met een strooptocht op de Rotterdamse markt op de Blaak. Alle uitheemse kraampjes hebben een bezoekje van ons gehad. Zus 1 sloeg haar slag voor de avond en zus 2 wist niet hoe ze het had. Na het zoveelste kraampje met allerhande “bijzondere” etenswaren werd het haar toch echt te machtig: “Jullie verloochenen onze cultuur, wat is er mis met nootjes waarop Duyvis staat geschreven?”

’s Avonds was ik trots op mijn meiden, zij eten werkelijk alles en smullen er dan ook echt van. Vanaf dat ze klein zijn hebben ze altijd van alles geprobeerd. Ik weet nog goed de eerste vakantie met mijn man en toen 1 ½ - jarige dochtertje. Hij heeft zich werkelijk een breuk gezeuld met alle potjes Olvarit die ik voor haar wilde meenemen. Drie per dag: fruit, zuivel en groente, en dat voor de gehele vakantie in Noord-Afrika. Mijn dochtertje zag het eten van daar en smulde van alles; je at daar beest en gretig nam ze nog een hap. Uiteindelijk resulteerde dit erin dan mijn man zich op de terugweg wederom een breuk zeulde met alle potjes.


@ Ria van It’s me, de Vakre is echt een geweldig Noord blad. Ooit de start voor de dames van Jeanne D’Arc Living maar wel iets minder zoetsappig en ik heb er nog een paar te koop via mijn webwinkel.

7 opmerkingen:

 1. Wij gingen vroeger altijd met de caravan naar Spanje, mijn moeder at niets in het buitenland (ja Mac Donalds) en ging dan ook eerst naar Friesland om bij de plaatselijke slager allerlei potten ingeblikt vlees te kopen. Daar moest ik gelijk aan denken toen ik dit las. Grappig verhaal wel!!!!
  En de Vakre ken ik nog niet maar zo te zien is dat een gemis!
  Fijne zondag,
  Groetjes Madelon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Claudia,

  Altijd spannend zo,n rommelmarkt. Ik vid het altijd wel heel leuk dat de verschillende delen van Nederland soms ook heel andere rommelmarkten kent. Het aangeboden materiaal is soms heel anders in een andere streek. Wij gaan vanmiddag nog even "op e struun", in Leeuwarden. Een super grote vlooienmarkt. Ik verheug me weer op de buitemarkten. Hier heb je maandelijks 2 hele grote markten. Jij hebt foto,s samengesteld zoals de foto van dat moet wel een overheerlijk etentje zijn geweest. Hoe krijg jij bv. 4 foto,s in het fotoblog??? Stel je dat samen in het blog, of maak jij dat via een ander programma en dan importeren????

  En inderdaad bloggen is gevaarlijk verslavend. Bedankt voor je waarschuwing.

  Fijne dag, groet Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi

  ik ga gelijk even kijken............in je shoppie !! hahahah!!

  Ziet er heerlijk uit allemaal........hoor!

  lekker....heb nog niks op dus ga zo ook eens even een ontbijtje o nee dat heet brunch maken !! geniet van deze zondag !

  Groetjes van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Claudia,

  Een tijdje terug had ik al eens gekeken of er een blog gekoppeld was aan Bo Butiek, maar volgens mij kwam ik toen bij je webwinkel uit. Maar omdat je altijd zo lief reageert, ben ik toch nog eens gaan kijken (het is tenslotte leuker dat reacties van twee kanten komen) en yes...je bent met je blog begonnen! Het ziet er erg leuk uit en ik ben volger geworden...dat snap je wel! Nu kan ik ook gezellig bij jou reageren!!

  Fijne zondag nog! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. en wat was het weer gezellig!!!!!!!!!!!!!!!!
  en natuurlijk ook nog heerlijk gegeten.
  de volgende keer ben ik aan de beurt, lekker bbq-en wij hebben hier in westmaas een heerlijke slager, dus nu alleen het weer nog en we hebben weer een gezellige dag met zijn allen.
  moeten we echt blijven doen hoor!!!!!!!!!!!!!!!!!

  groetjes hellen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ziet dat er heerlijk uit allemaal.
  Gelukkig heb ik net gegeten anders zou ik direct gaan snaaien.
  O ja, je hebt er een volger bij hoor.
  Groetjes
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Claudia,

  Bedankt voor je tip om zo,n mooie fotogollage te maken. Het is even een beetje puzzelen maar het is gelukt. Bedankt,

  Groetjes Pauline

  BeantwoordenVerwijderen