Pagina's

Tip

Met een klik op de foto wordt deze vergroot, met 2x klik zelfs bijna paginagroot!

donderdag 26 september 2013

woensdag 25 september 2013

Schrijf je niet meer? Oh jawel ik schrijf zelfs meer dan ooit, maar posten, nee dat even niet. Nu heb ik persoonlijke posten nooit geschroomd maar soms kan posten helaas niet. Sommige zaken zijn te privé en betreffen ook andere personen. Ook al liegen en bedriegen anderen mij wel, ik zal me nooit tot dat niveau verlagen. Een blogstilte op deze post dus. Op mijn andere blog ga ik wel lekker verder want gelukkig is het niet alleen kommer en kwel.

Zou het leuk vinden je op mijn andere blog weer te ontmoeten klikkerdeklik

maandag 16 september 2013

Druk, druk, drukTe druk om me aan mijn goede voornemens te kunnen houden, te druk om mijn huis spik en span te hebben. Ook te druk om goed voor mezelf te zorgen. Iedereen heeft het druk. Druk met zorg, werk, huishouden en een leuk sociaal leven. Het lijkt soms zelfs wel dat iemand die het niet druk heeft iets mankeert of niet normaal is. In een workshop van afgelopen vrijdag werd ik er op geattendeerd dat de meeste vrouwen 5 tot 7 rollen in hun leven (moeten) vervullen. De rol van moeder, partner, stiefmoeder, vriendin, werknemer, broer/zus, verzorgende....vul zelf maar in.  Niet gek dus dat iedereen het druk heeft, 5 tot 7 rollen is niet mis. Maar uitzonderlijk? Volgens onderzoek toch ook niet. Ja, helaas ben ik geen uitzondering, ook ik heb het druk. In dezelfde workshop moest je ook goede eigenschappen van jezelf zeggen. Best lastig om iets goeds over jezelf te zeggen maar vooruit; ik ben trouw, punctueel, creatief maar ook flexibel. Laat hem daar nu mijn kracht zitten, omdat ik flexibel ben kan ik mijn drukte onder controle houden, zelfs taken uitvoeren die me alleen maar veel energie kosten. Al ben ik zo onzeker, het lukt me wel. Als toetje van de workshop mocht ik een spirituele kaart trekken: Je mag er zijn! stond erop. Mijn cadeautje voor de komende drukke week.

dinsdag 3 september 2013

Sweet MemoriesNazomer? Herfst? Hoe het ook mag heten, de zomer is op zijn retour. Een zomer met een gouden randje voor mij. Een onverwachte week vakantie op onze boot waar ik me 's morgens niet meer hoefde af te vragen dan: "Welk badpak trek ik aan?" Een week liggend op het voordek in de zon met een lekker windje, een boek en een glas Prosecco. Nog nooit ben ik zo bruin geweest. Hierop volgde superleuk stylingwerk, nog een weekje varen en een klusweek in huis. Ja, het blijft zeker dat ons te grote huis de verkoop in gaat. Een nieuwe bestemming is echter nog onzeker. Scharendijke? Hoe verliefd ik er in het voorjaar ook op was....het massale toerisme in de zomer is niets voor mij. Geleerd dat het voorjaar er werkelijk fantastisch was. En wie weet wat het najaar er ons nog gaat brengen...

Mijn bruine kleurtje is al aan het vervagen maar mijn herinneringen aan deze zomer absoluut niet.