Pagina's

Tip

Met een klik op de foto wordt deze vergroot, met 2x klik zelfs bijna paginagroot!

maandag 16 september 2013

Druk, druk, drukTe druk om me aan mijn goede voornemens te kunnen houden, te druk om mijn huis spik en span te hebben. Ook te druk om goed voor mezelf te zorgen. Iedereen heeft het druk. Druk met zorg, werk, huishouden en een leuk sociaal leven. Het lijkt soms zelfs wel dat iemand die het niet druk heeft iets mankeert of niet normaal is. In een workshop van afgelopen vrijdag werd ik er op geattendeerd dat de meeste vrouwen 5 tot 7 rollen in hun leven (moeten) vervullen. De rol van moeder, partner, stiefmoeder, vriendin, werknemer, broer/zus, verzorgende....vul zelf maar in.  Niet gek dus dat iedereen het druk heeft, 5 tot 7 rollen is niet mis. Maar uitzonderlijk? Volgens onderzoek toch ook niet. Ja, helaas ben ik geen uitzondering, ook ik heb het druk. In dezelfde workshop moest je ook goede eigenschappen van jezelf zeggen. Best lastig om iets goeds over jezelf te zeggen maar vooruit; ik ben trouw, punctueel, creatief maar ook flexibel. Laat hem daar nu mijn kracht zitten, omdat ik flexibel ben kan ik mijn drukte onder controle houden, zelfs taken uitvoeren die me alleen maar veel energie kosten. Al ben ik zo onzeker, het lukt me wel. Als toetje van de workshop mocht ik een spirituele kaart trekken: Je mag er zijn! stond erop. Mijn cadeautje voor de komende drukke week.

9 opmerkingen:

 1. Voor 'te druk' pas ik toch echt, ik maak geregeld tijd voor dingen die ik niet als (te) druk ervaar. Uiteindelijk ben je toch zelf degene die de agenda beheert. Uiteraard is dit makkelijker gezegd dan gedaan, maar structureel te druk betekent eigenlijk dat je teveel doet, dat je teveel taken of rollen hebt. Als het geen probleem is, kun je (te druk) doorgaan...anders zit er niets anders op dan taken of rollen af te stoten.

  Grappig trouwens om hier over na te denken en het even op een rij te zetten. En dat jij er mag zijn, wist ik al lang ;-).

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar, af en toe pas op de plaats maken. Na een vakantie wil ik het altijd alkemaal anders gaan doen maar voor je het weet...aan de andere kant willen we soms teveel en doen we het zelf. Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Druk... soms lijkt het weleens of niemand meer tijd ergens voor heeft. Ik ben altijd vrij op woensdag, en dan doe ik alleen maar dingen die ik wil doen.
  En ja, je mag er wel zijn hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Druk ja dat is heel herkenbaar soms zou ik wel graag 5 kwartier in een uur willen. Maar helaas dat gaat niet. Ik probeer ook wat tijd voor mezelf te houden hoor. Maar dat wil helaas niet allemaal lukken.
  En ik zeg ook je mag er zijn hoor.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Soms eens op de rem duwen Claudia dat doet zo'n deugd hoor.....mooie foto trouwens...groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Door alle drukte blijven er hele mooie karaktereigenschappen kracht uitstralen...oa. trouw en punctueel, die maken dat je er zo mag zijn. Dat bewijst zelfs de kaart! En van het creatieve profiteren wij hier lekker mee.

  Liefs Helena X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja druk! dat zijn heel veel mensen! Flexibel maar weinig van ons dat is zeker jou kracht! Daar heb ik echt veel bewondering voor! Ik zou willen dat ik het kon!
  Lieve groetjes Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb het soms zelf niet door dat ik het 'te' druk heb. Dan kom ik mezelf tegen op het moment dat ik mijn grenzen al over ben... Dom want ik weet het eigenlijk best. Maar er is zoveel dat ik leuk vind en dan zijn er ineens weer heel veel diensten op het werk achter elkaar en dan ben ik weer een paar dagen volledig ingestort... Ik moet dus veel beter leren doseren... Maar ja, hoe doe je dat.
  Ik wens je een heel fijne avond, en probeer het rustig aan te doen... ga ik het ook proberen...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik merk dat ik de laatste tijd ook steeds drukker ben dan voorheen.
  Weet ergens wel hoe het komt....maar soms snap ik het toch ook zelf weer niet.
  Vroeger had ik al iets gemaakt.voor ik het bedacht had....en steeds vaker denk ik nu...morgen maar.....tja...

  Nog 1 dagje rustig aan en dan is mijn vakantie om...dan begint alle ellende weer....

  liefs Carla.

  BeantwoordenVerwijderen