Pagina's

Tip

Met een klik op de foto wordt deze vergroot, met 2x klik zelfs bijna paginagroot!

vrijdag 26 februari 2010

Serviezen, serviezen, serviezen...Iedere gek zijn gebrek. Alhoewel de meeste mensen kijken er niet eens meer van op als je valt voor ieder paar schoenen of iedere mooie tas die je tegenkomt. Er zijn toch uitzonderingen.

Ik bezwijk voor een mooi servies.

Uiteraard heb ik een bijpassend servies voor alle gebruikelijke feestdagen zoals kerst, Pasen maar ook sinterklaas. In een piepklein winkeltje in Noord-Frankrijk kwam ik een echt asperge servies tegen. Scoren dus. Alleen nog een kleine aanvulling van Ikea en klaar ben ik. Ikea is zo gek nog niet. Voor weinig geld kun je er toch nog leuke dingen op de kop tikken.

Aardbeien eten wij van ons servies gedecoreerd met aardbeien, uiteraard met bijpassende servetten. En ook voor de pasta heb ik borden met een bijpassende schaal uitgezocht. Gewoon door de weeks heb ik de keuze uit divers serviesgoed van Greengate. Geweldige decors en kleuren en allemaal met elkaar te combineren. Dat is lekker makkelijk. Het standaard Albert Heijn Wedgewoodservies staat uiteraard ook bij ons in de kast. En aangezien ik niet alleen gek ben op serviezen maar ook op letters kon ik een Xenos servies met tekst ook niet in de winkel laten staan.

Patatdag nuttigen wij van borden gedecoreerd met patat en voor in de tuin heb ik destijds een speciaal groen tuinservies aangeschaft. (Weet alleen nu even niet waar dit gebleven is?) Uiteraard ontbreken fondueborden en mosselborden ook niet aan mijn verzameling. Maar deze kunnen ook gecombineerd worden. Wel zo makkelijk dus…

Op hoogtijdagen kan ik helemaal los gaan. Als basis gebruik ik mijn Edme PlainWedgewood aangevuld met kristallen glazen en zilveren details. Mooi tafelkleed en bijpassende servetten en ik voel me de koning te rijk. Kandelaars maken het dan helemaal af.

Soms ben ik bij iemand op de thee en zie dan allemaal verschillende bekers. Hoe kan iemand tevreden zijn met zo’n ratjetoe. Alhoewel de thee smaakt er niet minder lekker door en zo’n mengelmoesje is dan toch ook wel weer erg leuk. Op naar de winkel dus.

Theedrinken is bij ons thuis helemaal een hot item en ik bezit hiervoor dan ook maar liefst 4 verschillende serviezen. Op de eettafel in de eetkamer staat het beige stippen servies van Greengate al paraat en in de woonkamer op onze eettafel staat een echte collectoritem van Pickwick en in de kast een theeservies van het ontwerpduo Blond. Uit mijn rood/wit/blauwe periode stamt nog een theepot met bijpassende bekers met de Amerikaanse vlag. Deze komt die zo heel vaak meer uit de kast maar wegdoen is toch zonde.

Helaas is mijn gezin iets minder blij met mijn verzamelwoede. Plaats is de keuken voor de boodschappen is er met al die serviezen toch echt niet echt meer. En waar zij die serviezen dan toch voor? Om van te eten misschien…?

7 opmerkingen:

 1. Welkom op blogspot, en trouwens wat een mooi blog heb je gelijk!!!!!! ga je dus ook volgen. (En jij bedankt dat je mijn 75e volger bent!)
  Hoe je mijn giveaway op je site kan zetten

  Ga naar aanpassen, dashboard, dan zie je je pagina die ja kan bewerken dan staat er gadget toevoegen, sla mijn foto van de giveaway op, klik op gadget toevoegen, ga dan naar afbeelding. Upload de afbeelding en zet bovenaan Giveaway Granny's place, bij http:// , kopieer je de kop van mijn blog. Als het goed is krijg je dan deze zin
  http://beginnenmetgrannysplace.blogspot.com/ dan opslaan.
  Ik hoop dat het lukt zo niet aarzel niet aan de bel te trekken,
  fijn weekend alvast.
  Groetjes Madelon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, ik herken het helemaal. De kasten puilen uit, doe wel eens een doosje naar zolder of een doosje voor de rommelmarkt maar het zet geen zoden aan de dijk. Na alle servies heb ik nu wat vierkante borden, daar staat alles toch weer leuk op, hapjes, soesjestoren, het komt allemaal wat professioneler over. Ik zou zeggen (als je ze nog niet hebt) probeer het eens...

  Succes met je Blog,
  groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Claudia

  Serviezen zijn geweldig hoor!! ik zie napoleon ivy van wedgewood daar hebben wij een uitgebreid servies van verder hebben we nog 3 serviezen en 1 wel zo uitgebreid daar staan 4 kasten vol van hier in huis !!

  Maar dat komt allemaal nog op mijn blog ben ook net begonnen...dus ik kan erg genieten van je mooie servies foto en verhaal hoor!!

  Fijne dag groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk om geregeld van servies te veranderen! Je hebt trouwens een erg leuke blog ... blijf ik volgen. Met vriendelijke groet, @nne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Claudia,

  Via het blog van Granny's Place kwam ik op je blog. Wat een gezellig blog heb je. Ik ga je volgen! Je verzamelwoede van de serviezen vind ik leuk om te lezen... dan heb je nog eens wat te kiezen om je tafel te dekken, maar waar laat je al je serviezen dan? Mijn kast staat nu al vol...
  Fijn weekend..

  Groetjes Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Claudia, Net als Hilde kwam ik ook via Granny,s place op jou blog terecht. En wat herkenbaar je verhaal over je serviezen. Erg leuk om te lezen dat je voor elke gelegenheid bijna een ander servies hebt.En bij passende servetten voor bij de aardbeien heerlijk toch !! Nu nog je boodschappenprobleem maar ook daar heeft de Ikea waarschijnlijk wel een goede oplossing voor... Fijn weekend alvast.
  groetje Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey dank voor je berichtje, volgens mij is dit de eerste keer dat ik bij je op bezoek kom. Ik las zojuist de post over je ouderlijk huis, Wat een prachtige woning.. Jammer is dat he. Wij gaan morgen met de familie naar mijn zusje haar huis, dat is ook zoiets en t voelt heel vertrouwd maar ook een beetje vreemd om in het huis rond te lopen terwijl je weet dat die persoon er niet meer terug komt.

  BeantwoordenVerwijderen