Pagina's

Tip

Met een klik op de foto wordt deze vergroot, met 2x klik zelfs bijna paginagroot!

zaterdag 3 september 2011

KinderfeestjeStel, stel je organiseert een kinderfeestje. Netjes twee weken van te voren nodig je alle kindjes uit met op het kaartje de vraag: “Als je niet kunt komen, laat het me even weten?” Wel zo handig om te weten waar je aan toe bent, toch? Tot gisteren niets gehoord, je kunt er dus van uitgaan dat alles goed is en iedereen komt? Gisteravond een telefoontje:”Mijn zoontje moet morgen eerst voetballen, komt dus iets later, geen probleem, neem ik aan? “Nou dat wordt lastig, we gaan namelijk weg.” “Zeg dan maar waar naar toe, dan breng ik hem zelf wel even!” Je staat met een mond vol tanden, wil niet moeilijk doen, maar het knaagt toch een beetje, beetje maar hoor….

Vervoer geregeld voor tien kids, ja veel inderdaad, je wilt nu ook niemand voor het hoofd stoten en het ook iets minder geliefde ventje is bij jou welkom. Tien kids onder de tien, heftig, maar alles goed geregeld, dus goed te doen. Bij aankomst verzucht een van hen: “Het is hier een waar feestparadijs!” (Fijn om te horen als het jouw tuin betreft maar dit is een stelling, doet niet ter zake dus…) Het feest kan beginnen! Alles loopt als een trein, maar ja ook goed georganiseerd dus, kon eigenlijk niet anders. Kids zijn goed op elkaar ingespeeld en dan, ja dan komt er nog eentje bij (die dus zelf werd gebracht) en een ieder moet weer opnieuw een plekje zoeken in de groep. Beetje onrust, wie doet ons wat. Alles loopt lekker, het is een zonnige dag, echt zomer, komt goed….

Tringggg, telefoon. “Tja nu ben ik straks niet thuis, komt mijn moeder hem wel halen. Lukt toch zeker wel?” “Nou we zijn niet thuis, beetje lastig eigenlijk.” “Oh geen probleem hoor, geef het adres maar waar jullie zijn, dan komt ze hem daar wel halen!” “Nog net weet je te roepen: “We zijn daar dus tot 15.00 uur, daarna moeten we echt vertrekken!” De andere kinderen worden door hun ouders wel op een bepaalde tijd thuis verwacht, zoals afgesproken, denk je dan nog….

En 15.00 uur, geen oma van het bewuste ventje. Opnieuw telefoon, “Het wordt een kwartiertje later maar ze komt er echt aan hoor, is onderweg!”Best zielig voor het ventje dat hij dan het slot niet meer mee kan maken maar ja dan kan jij dan ook niets aan doen. Inmiddels een kwartier achter op schema, daar gaat je goede planning, op weg naar huis.

Kinds die bij elkaar in de buurt wonen bij elkaar in de auto, dat vergemakkelijkt de boel. Begint 1 van de kids: “Nu weet ik eigenlijk helemaal niet of mijn moeder wel thuis is?” Wat te doen denk je, maar dit blijkt slechts het begin. Thuis aangekomen moet er een niet bij zijn moeder maar nu juist bij zijn vader thuisgebracht worden (kan uiteraard niet van te voren gezegd worden) en bij nummer twee juist vice versa. Maar ook dit valt dan weer in het niet bij het thuisbrengen van de laatste waar helemaal niemand thuis is. “Ach ja breng hem maar even naar een dorp 10 kilometer verderop, geeft toch niet, je zit toch in de auto?” Archhhhh

Stel nu dat zoiets gebeurd, is dat dan de gewone gang van zaken van tegenwoordig of ben ik de enige die dit vreemd vind?

Kinderfeestjes leuk? Als je stalen zenuwen hebt waarschijnlijk wel en wat respect en medewerking van de ouders van de uitgenodigde kinderen zou zeker hieraan bijdragen want het blijft toch vooral afzien! Ook al bereid je alles nog zo goed voor!!! En de jarige, die merkte van dit alles gelukkig niets en heeft een topfeest gehad. Volgend jaar weer.

p.s. Bovenstaande was natuurlijk een stelling, maar mijn zus is razend nieuwsgierig naar de reacties….

36 opmerkingen:

 1. Zoooo ....dussss..... ik denk... ik denk... dat dit echt een cola momentje zou zijn !!!! En stel dat ik aan yoga zou doen echt alle oefeneningen die ik op dat moment nog wist zou doen !

  Wauw zeg... Het gebeurd ik weet er alles van maar op het moment zelf is dit echt niet grappig.

  Fijn en een relaxt weekend !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh dit zijn van die tenenkrommende dingen zeg en helaas gebeurd het inderdaad steeds vaker. Zelf doe je je stinkende best om alles te regelen en dan een stel van die mutsen geloven het wel pfffff. Ben wel blij dat de jarige er in ieder geval niets van mee gekregen heeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik bewonder je moed dat je er nog aan begint.
  Door al mijn negatieve ervaringen met kinderfeestjes heeft mijn jongste dochter nog maar 3x een kinderfeestje gegeven, ben er zo ontzettend klaar mee.
  Gelukkig is de jarige niets gemerkt.
  Groetjes, Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja...en het ligt toch allemaal echt bij de ouders hoor! Normen, waarden en fatsoen staan blijkbaar niet hoog meer in het vaandel!

  Gisteren sprak ik op een crematie een oud-collega die een paar maanden geleden afscheid op het werk had genomen i.v.m. zijn pensioen. Een schat van een man die 160 persoonlijke uitnodigingen de deur uit had gedaan! Dat betekent thuis op de deurmat een mooie kaart waarin wordt aangegeven dat de betreffende collega zijn of haar aanwezigheid erg op prijs stelt. En wat denk je...van 30 personen heeft hij helemaal niets gehoord, geen afmelding, geen kaart, geen mail...helemaal niets! Echt onbeschoft!!!

  Dus een schrale troost...je bent niet de enige maar het blijft vreselijk irritant!

  Een fijne zondag Claudia!! Lieve groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met open mond zit ik je verhaal te lezen, gebeurd dit echt... dan gingen mij de feestjes wel over. Inmiddels heeft dochterlief al een aantal verjaardagsfeestjes gegeven, maar heb ik dit (gelukkig) nog nooit meegemaakt.

  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou woest zijn, en het ook nog wel even laten weten aan de betreffende ouders. Zo ga je niet met elkaar om. Maar ik zal wel ouderwets zijn....
  Groetjes Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou dus ook woest zijn op die ouders. Het gemak waarmee ze je op zoete toon gewoon dwíngen om van je feeestje een veredelde kinderopvang te maken alsof het hun recht is.... Het is niet te geloven. Ik was zó blij dat ik van die rotfeestjes af was, want ik moest er altijd een week van bijkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volgens mij is dit een trent of zo! Mijn vriendin haar dochter 9 hield een pyama slaapfeest met 6 meiden. je raad het al er kwam er 1 opdagen! hoe sneu kan het zijn.
  Bij informeren hadden ze er niet meer aan gedacht! vakantie hé dan krijg je dat was het antwoord.
  Meid ik ben blij dat de jarige een topdag heeft gehad en nu weer op naar het volgende partijtje! hihi
  fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tjonge.....je weet niet wat je leest.....
  Het is wat......en dit zou nu het goede voorbeeld moeten geven......dan houd je toch je hart vast voor als deze kinderen groot zijn.......
  Fijne dag
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat verschrikkelijk! Ik heb zelf gelukkig niet zulke ervaringen, maar wij houden de feestjes wel altijd klein en intiem, dat bevalt de kinderen zelf ook veel beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou dat is weer heel fijn zulke ouders ! Ik heb ooit eens met een kind tot 10 uur in de avond gezeten want pa en ma gingen uiteten, hij was toch bij ons op feestje zei ze (duurde tot 5 uur) ze kwamen wat later kwam mooi uit zei ze konden ze even samen zijn , kwamen ze om 10 uur aankakken ! ik dacht nog een uurtje later of zo ??
  kind doodmoe !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Kijk daarom hebben wij geen kinderen !!...proestttt....xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Vreselijk! Ik herken het hoor, ben heel blij dat de tijd van kinderfeestjes al lang voorbij is hier.. Ik vind het belachelijk gedrag van de betreffende ouders, maar soms lijkt het alsof mijn normen en waarden erg ouderwets zijn en niet meer van deze tijd ;(
  Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ik denk dat ik blij ben dat ik nooit kinderfeestjes hoef te organiseren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oke dit zou dus helemaal niets voor mij zijn en ik zou zulke zaken gelijk vermelden in de uitnodiging,sommige mensen zijn veel te makkelijk en ik kan daar dus helemaal niet tegen,je regelt iets goed,dus ze doen maar gewoon mee,zodat het ook zo gaat whaha,ik krijg geen melding van je nieuwe posten,grrr,ik wens je een fijne week,lieve groet Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ahhh.... wat vervelend op zo'n manier een kinderfeestje moeten vieren!! Zelf zit ik nog vol op in de kinderfeestjes maar nog nooit zo iets mee gemaakt, gelukkig!!! Maar wie weet vrijdag..... want dan mag ik weer aan de bak!!!

  Groeten Willianne

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik hou mijn hart vast...over ruim 2 weken hebben wij een kinderfeestje...ook niet thuis maar op locatie...ach, het scheelt misschien dat wij maar 6 kinderen hebben:))
  Gelukkig heeft de jarige er niets van gemerkt...

  Gr. Susan.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi Claudia,

  Jeetje, wat een gedoe allemaal. Ik begrijp die ouders niet. Ik ben blij dat jij ondanks alles het feestje goed hebt doorstaan!

  Fijne nieuwe week!

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hi Claudia, bedankt voor je berichtjes op m´n blog! Waarschijnlijk klopt het wat jij zegt en kun je aan het soort stofje zien in wat voor een bui ik zit. Wel grappig.

  fijne avond, groet Susi

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Nou als dit echt gebeurd heb ik medelijden met die arme kindertjes, de jarige job en de moeder die het organiseert. Het moet leuk zijn en blijven van begin tot eind.
  Gelukkig nooit zo meegemaakt. Heel gemakzuchtig al die ouders.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wauw gebeurd dit ècht!! Niet leuk voor de kinderen die het treft, want die willen ook gewoon, gewoon naar een feestje kunnen zonder ouders die er niet zijn of dat ze naar de andere ouder eigenlijk gebracht moeten worden.

  Ik heb gelukkig nog nooit zo op het laatst allerlei wijzigingen per telefoon !! gekregen. Ik wist gelukkig op tijd als iemand door het werk iets later thuis was of zo. Pfff, gelukkig maar.

  Liefs, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Oohh ja kinderfeestjes,altijd gedaan vroeger met de jongens en ik moet heel eerlijk bekennen,geen noemenswaardige problemen gehad,nee echt niet !!!
  Maar even dit, ik was een strenge en zeer duidelijke moeder ook tegen de ouders mischien heeft het daar aan gelegen, ...??
  Zes uur ophalen anders ben ik niet meer thuis en staan de kids op straat was mijn antwoord en het werkte altijd.
  proberen maar.

  groetjes
  Dicky Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Jeetje, wat een verhaal Claudia, ik zit het met grote verbazing te lezen en ben opeens heel blij dat de tijd van (overigens altijd leuke) kinderfeestjes hier tot het verleden behoren.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Claudia, je maakt me bang haha. Ik moet dat nog allemaal ondergaan die kinderfeestjes. En als ik ergnens niet tegen kan is het wel dat iemand zijn afspraken niet nakomt of er niet over na denkt hoe dat voor jou is. Dus nee het ligt niet aan jou het is inderdaad vreemd ! Gelukkig dat de jarige job wel een fijne dag heeft gehad.

  Lieve Groet,
  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Echt ongelooflijk dit Claudia. Ben erg blij dat de kinderfeestjes bij ons achter de rug zijn! Fijne week gewenst, groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Oké...fijn dat ik dit vandaag pas lees...zoonlief wordt vandaag dus 10, en moet ook nog een kinderfeestje voor georganiseerd worden....Kun jij dit doen???Ervaringsdeskundige...
  Nou wil hij een slaapfeestje (zuslief mocht dat toch ook toen ze 10 werd???...) en eigenlijk wilde ik hier niet aan...maar als ik dit zo lees: alles in de garage, filmpjes, chips en suikervrije drankjes erbij...en de volgende dag kunnen die lieve ouders hun kroost zelf ophalen...scheelt me vast weer heel wat kopzorgen...of krijg ik dan weer ander problemen...
  Tjeetje, wat een lange, egoïstische reactie van me...maar je begrijpt wat ik bedoel, wat ik van je verhaal vind dus...phoeh....
  Zonnige groetjes, Margot

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Tjeetje wat een verhaal zeg en dan denk je het allemal goedt te regelen!!
  Ilan missen, nou valt wel mee hoor verlopig gaat hij ook (helaas) maar halve dagen :) Hij plast nog in zijn slaap en er worden geen luiers aangedan op school. Helaas een dikke pech voor mama die daht nu altijd tijd voor haar naaisels te hebben! Hopelijk lukt het hem snel wel zodat hij ook hij blij is dat hij de hele dag naar school kan en mama ook weer blij is om meer tijd te hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Oh, wat een herkenbaar verhaal...
  Gelukkig ben ik de periode van kinderfeestjes al even voorbij, maar kennen doe ik ze maar al te goed met drie opgroeiende zonen.
  Liefs en tot gauw...
  Nadine

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Jeetje mieneetje, ik kijk nergens meer van op. Wat een gedoe, strenge selecte en niet meer dan 5 kinderen, zo doe ik het bij de jongens-feestjes.
  Een fijne avond, Claudia xx

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Jeetje echt iets voor mij,pffff
  Het wordt steeds meer ikke ikke,zo zonde
  Dat was ook al zo toen onze kinderen klein waren,alles goed geregeld....ja hoor van de 10 komen er 4 grrrrrrrrrrrr.
  Gelukkig is het een mooi feest geworden
  Top hoor mam,mijn petje af

  liefs Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een gedoe allemaal,en dan maar je best doen dat alles in orde is!!!!!wel leuk dat je jarige een plezante middag gehad heeft........groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 32. JA, HET SCHIJNT EEN VERSCHIJNSEL VAN DEZE TIJD TE ZIJN.
  IK HEB HET GEHAD MET HET FEESTJE IN JULI 2011 VAN MIJN ZOONS.
  DE 2 MOEDERS HADDEN OP DIE DAG MEER DINGEN GEPLANT EN VERWACHTEN DAT IK EERDER MET HET FEETJE KON STOPPEN.
  MAAR DAT GING NIET IK GING MET DE KIDS NAAR DE FILM.

  IK HOU HIER OOK NIET VAN.
  JOUW VERHAAL KOMT MIJN BEKEND IN DE OREN.

  FIJNE DAG EN LIEVE GROET,

  MIRANDA

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hallo Claudia.
  Ik heb vele kinderfeestjes gehouden. Meestal thuis met ouderwetse spelletjes en.....ze genoten.
  Gelukkig ben ik het niet zo vaak tegen gekomen van wat jij vertelt.
  Maar in de loop der jaren kwam ik het wel op allerlei andere gelegenheden tegen. Met sport halen en brengen,spelen bij elkaar enz,
  Je ziet wel steeds vaker dat met name ouders wat lakzer worden en ..dat begrijp ik niet zo goed.
  Maar gelukkig heeft de jarige het niet gemerkt bij jou en dat is een pluim waard.
  Fijne avond.
  Groetjes Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Raar dit,ik zit bij mijn lijst te kijken van de mensen die ik volg en denk waar is Claudia,want ik denk steeds dat ik geen posten van je krijg en klik dan op je naam op de blog zelf,maar nu zie ik dat je niet in mijn lijst sta,dus ik kijken tussen je volgers en daar vind ik mijzelf niet,duhhh! dacht dat ik je volgde,maar niet dus,tja dan krijg ik ook je posten niet te zien,maar nu volg ik,lieve groetjes Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Nog een reactie "zus" Claudia..hihi

  Allereerst nog gefeliciteerd met je zoon!

  Jeetje Claudia, dit is toch niet normaal. Iedereen lijkt alleen maar aan zichzelf te denken, zonder ook maar enigszins rekening te houden met een ander. We merken het ook bij de voetbalvereniging. Kinderen worden maar uit de auto gezet... mijn man rijd dan vaak ook met een volle auto naar een uit-wedstrijd. Ik moest een keer een kind naar huis brengen die ik niet eens kende, het jochie was 10 of 11 jaar, maar als ouder wil je toch ook weten bij wie je kind in stapt...of ben ik gek.Het zou toch niet in mijn hoofd opkomen. Als ouders heb je toch verantwoordelijkheden!

  We blijven maar lekker ouderwets.

  Fijn weekend, Claudia en zus!

  Liefs, Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Kinderfeestjes, pfff, ben blij dat ik ze niet meer hoef te organiseren. Z 'on gedoe altijd.

  Maar wat lees ik, lekker naar Parijs geweest?
  Heerlijk!!!

  BeantwoordenVerwijderen