Pagina's

Tip

Met een klik op de foto wordt deze vergroot, met 2x klik zelfs bijna paginagroot!

dinsdag 28 juni 2011

Het vervolg

Jasmijn wil je eens even dat pakje van gisteravond naar beneden halen. Na een hoop gesputter haalt ze het pakje. Ik laat haar hardop voorlezen wat er op staat. Na gemopper doet ze ook dit. Maar het is uiteraard niet leuk om hardop voor te lezen: “Van roken ga je dood en van roken krijg je kanker.” Ik vertel haar mijn verbazing. Een opa en oma verloren aan kanker, het gemis van hen geeft nog elke dag verdriet en dan zelf het met je eigen leven niet zo nauw nemen. Ik begrijp het niet, echt niet, kan er eigenlijk niets van zeggen. Zelf veel gerookt tot aan mijn zwangerschappen. Tijdens het doen van de zwangerschapstest waarvan de uislag 5 minuten op zich liet wachten een sigaret gerookt, wat ook 5 minuten duurde. Kijken naar de uitslag van de test en constateren dat dit dus de laatste was…Papa is op zijn 15e begonnen en nu net op zijn 45e gestopt. Wat een commentaar had ze regelmatig op hem, hij stonk, zag grijs….Nee iets ervan zeggen kan ik niet, maar ik blijf me wel verbazen dat juist zij begonnen is. En deze verbazing heb ik met haar gedeeld.

Of ik het goed gedaan heb, ik weet het niet, ze was wel op de rand van tranen, hopelijk heb ik haar wel aan het denken gezet en zal ze het restant uit het pakje niet oproken. De tijd zal het leren….

Daarna nog even langs de buren. Jasmijn “zit” in een andere groep en heeft geen contacten op internet met de “anderen” , maar een beetje belangstelling leek ons toch wel op zijn plaats. Iedereen hier in de straat (9 huizen in een weg van 1 kilometer lengte) leeft erg op zichzelf. Uiteraard weten we wel van elkaar wie waar woont en zeggen gedag en zo maar daar houd het verder mee op. Met de buurjongen gaat het lichamelijk boven verbazing goed maar alles zal natuurlijk wel een plekje moeten krijgen. Voor alle duidelijk wil ik nog zeggen dat aan het begin van dit alles het woord Homo lag, dit heb ik gezien jullie reacties in mijn vorige post niet helemaal duidelijk gesteld. De buurjongen heeft een vriendin. Toevallig sinds gisteravond begrepen dat Homo misschien wel “gewoon” als scheldwoord wordt gebruik. Het zoontje van mijn vriendin is ook om “deze reden” in elkaar geslagen. Zeggen ze toch altijd dat alles in de grote stad gebeurd, hier op ons eiland kunnen ze er ook aardig wat van….

Wil ik jullie tot slot nog even voorstellen aan onze nieuwe huisgenoot Pip




… en ontdeugend dat ze is. (special voor Inka: “Ze bleef zelf zitten, echt waar!)

32 opmerkingen:

  1. Hopelijk gaat ze inderdaad goed nadenken en zal ze besluiten om de sigaretten weg te gooien. Eeuwig zonde. Sterkte. Anna Marie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik begrijp jouw dochter is aan het roken gegaan. Tja die dingen kunnen gebeuren en ze willen veel uitproberen. Ik hoop voor jullie dat ze snel stop en dat ze goed beseft hoe slecht dit wel niet is voor de mens. en zeker de centen die ze op een veel betere manier kan besteden. Hier met mijn pubers nog niet het geval, maar wij beide ouders roeken ook niet en volgens mij scheelt dat ook wel (zeg ik heel zacht..)
    Het andere verhaal wat ik hier lees, mijn neef (43 jr) hebben ze een aantal wkn geleden flink in elkaar geslagen, waarom?? Er lag geen briefje bij. Hij was fietsen, hij is anders dan andere, hij wilde even z'n neus snuiten en stapte af en dat is fout gegaan. Er staan nu een flinke operatie op hem te wachten. Soms vraag ik me wel eens dingen af in deze wereld, WAAROM????

    Maar die lieve PIP maakt een hoop goed, net als de Nijntjes hier in de tuin, ze groeien als kool :-)
    Succes met alles, ik ga je vorige post nog even gauw lezen, die is aan me voorbij gegaan..
    Liefs,

    BeantwoordenVerwijderen
  3. jammer he dat ze gaan roken,1 van onze jongens doet het ook wel, er valt niet tegen te praten.

    wat lief dat poesje,
    fijne dag
    liefs Stina

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb de preek vroeger ook gehad, toen ze erachter kwamen dat ik rookte, trek je, je er iets van aan.
    Ik toendertijd niet, ik deed het stiekem.
    Ja je leert er van, nu wil je er van af en het lukt mij maar niet. Ik hoop dat ik dat mijn kinderen ook duidelijk kan maken. Ik hoop het voor je Claudia, het is een vreselijke gewoonte, kost veel geld en je staat nu bijna overal buiten, omdat het binnen niet meer mag.

    Pip is een scheetje, wij gaan eerdaags ook ons jonge poesje ophalen, wij willen hem Gerrit noemen?!!!
    Zo na Dirkje werd het wel weer tijd en de kinderen willen het zo graag!
    Ik wens je een fijne dag, groetjes Sanda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het gaat vast goed komen met het roken, misschien zijn de kleppen afgevallen.
    En ook al je er anders uitziet qua kleding, dan ben je al snel een homo. Ik probeer er maar niet te veel aan te denken
    En wat een snoezepoes..)

    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik denk dat we allemaal weleens stiekem gerookt hebben ik ook,het is slecht en ik hoop dat ze er gauw mee zal stoppen en het besef zal komen dat het niet goed is voor de gezondheid.

    En,ja hoor ik ben weer verliefd wat een scheetje is Pip,geweldig,ha,ha,geweldig in het mandje,van harte gefeliciteerd met Pip en heel veel plezier met elkaar mag ik de foto op onze blog zetten!

    ik hoor het wel van je een keertje,fijne dag vandaag,meis,x.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dank je wel,het is een mooi poesje,mooi getekend ach gossie,kan me wat bij voorstellen dat de nachten nog voor haar te lang duren maar dat went op een gegeven moment vanzelf wel,wij dachten van de week ook nog erover om een kitten erbij te nemen voor Tombol omdat vorig jaar pompidou zijn zoontje was overleden maar we hebben toch maar (ha,ha,tot nu toe)besloten om het maar niet te doen we,hebben al zoveel dieren rond lopen maar goed, bij weet je het maar nooit,......of we moeten ergens tegenaan lopen,.....x

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Och,dat komt vanzelf wel goed met Hansi,heeft eventjes tijd nodig en het zal in het begin eventjes aftasten worden naar elkaar en wennen elkaar worden,leuke naam Hansi,x.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oke,Hansje dus,ha,ha,vond het al duits klinken Hansi,xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Tja wat kun je meer dan praten, ze moeten zelf gaan zien dat het rommel is.
    En wat een schattig poesje.

    Groeten Herma

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ja, afwachten nu maar wat ze gaat doen. Wat een liefie, en zo fotogeniek nu al!
    Lieve groet, Renny

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dus zelfs op jullie eiland zijn nog van die achterlijke holbewoners....maar Puk mag blijven hoor. Bedankt voor de update, en de groeten aan buurjongen...
    arme groetjes, Margot

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Gelukkig maar dat het beter gaat met je buurjongen, wat een vreselijke ervaring voor zo'n jongen.
    En hopelijk is de boodschap bij je dochter overgekomen, ik rook zelf en weet dat het heel moeilijk is om daar ooit vanaf te komen.
    Wat een lieverdje die kleine Pip en zo lief op de foto gezet.
    Fijne dag en een lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een prachtig lief katje heb je!
    En je weet het voor al het andere wat je schreef: (*****) Een dikke knuffel!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Nu maar hopen dat zij wel luistert naar de wijze woorden van haar mama!

    En fijn dat Pip bij jullie zijn mandje krijgt; altijd gezellig een poezebeest in huis met hoge aaibaarheidsfactor:-) Groetjes, Colin

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik hoop dat je dochter zal stoppen met roken ,het is zo zonde van een gezond lijf.Zelf op mijn 13e begonnen pff zo jong.Mijn Dochter vond het zo vies die raakte nog geen pakje aan en zoon was op en top sportief dus nee niet roken.Nu roken ze beiden ontzettend veel en redden het niet om te stoppen.Ik rook inmiddels bijna 17 jaar niet meer en manlief al 22 jaar niet meer .het is zo heerlijk die sigaretten niet meer ''nodig'' te hebben.Gelukkig gaat het wat beter met de buurjongen .Een akelige toestand.En wat is Pip leuk !! Ik blijf maar twijfelen over een kitten erbij.
    Liefs Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een schatje.

    En ja roken de mijne doen het gelukkig niet.
    Maar drinken doet de oudste wel.
    Haar vriendje rookt en drinkt helemaal veel.
    Zonde van het geld. Maar ja tegen houden gaat helaas niet.

    Groetjes en een fijne dag Brigitte

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Verbieden heeft geen zin, uitleggen waarom je iets wel of niet zou willen zien is het enige wat we kunnen doen.. en natuurlijk het voorleven!
    Iedereen is uniek, maar er zijn er blijkbaar dat je universeel moet zijn, te erg voor woorden!!
    Knuffel voor je (geschrokken)dochter.
    Groeten, Corine(THUIS)

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hoi Claudia,

    Ik lees net je laatste paar posten. Jeetje wat een verhalen. Ongelooflijk dat zulk soort dingen gebeuren. Wij wonen midden in de stad, maar tot nu toe blijven zulk soort dingen ons gelukkig bespaard.

    Ik hoop van harte dat je dochter heeft geleerd van je woorden.

    Lieve groetjes,

    Madelief x

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een schatje is Pip ! Heb je verhaal gelezen, je zou zo graag tot ze door willen dringen maar of dat lukt, tijd zal het leren.

    Lieve groet,
    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat schattig zo zeg Pip in een wandelwagentje.
    En succes met je dochter. Hopelijk is er toch een ietsiepietsie van je gesprek bij haar blijven hangen en komt ze tot inkeer..

    Groetje Rianne

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Het is te hopen dat je uitermate goed bedoelde woorden effect op je dochter hebben gehad! Gelukkig zijn mijn beide dochters nog rookvrij, ik verwacht niet dat ze de sigaret gaan pakken, maar ja...zeg nooit nooit!

    Het blijft een hele vervelende kwestie met je buurjongen, goed dat je er even naar toe gegaan bent!

    En nu heb je je handen vol aan Pip? Wat een schatje, maar de pit straalt er óók vanaf :-)!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Achhhh wat een lieffie....en wat een leuke naam...schattig !! liefs Ria...xxx..

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Knap hoor....hoor je het gesprek aan gaat over roken....voorkomen ku jet denk ik niet, maar je kunt ze wel aan het denken zetten.....tja, we zeggen wel dat homo's geaccepteerd zijn, maar je hoort nog veels te vaak dit soort verhalen, jammer dat er zo'n stempel op wordt gedrukt en dat er niet naar de persoon zelf wordt gekeken.
    We zijn er nog lang niet qua respect naar de medemens....
    Wat een schatje is jouw kitten.....bleven ze maar zo klein....hihih.... xx Bianca

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Dat heb je volgens mij heel goed aangepakt. Nu maar hopen dat het over gekomen is.

    Groet,
    Jeaette

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Het mooist vind ik dat je het gesprek bent aangegaan, hou het open, dat is zo belangrijk. niet met je vinger wijzen maar gewoon open en eerlijk tegen ze zijn.
    Mooi zoals je het hebt aangepakt.

    En jouw Pip, ach wat een droppie, ik wens je veel plezier met haar/hem?

    Lieve groet
    Tanja

    BeantwoordenVerwijderen
  27. tja hoe pak je zo'n gesprek aan, geen idee eigenlijk, maar vind wel dat je het goed aangepakt hebt en tja de toekomst zal het leren! En ja wel of geen homo, vaak is een lullige opmerkin helaas aanleiding tot iets groters en zeker in dit geval, hoop inderdaad dat het goed met hem gaat en het een positieve(voor zover dat kan) plekje kan geven, het is nogal wat!
    En wat een scheet zeg, jullie nieuwe aanwinst, echt zo lief!
    En ja Claudia, we zijn er niet alleen voor de grappen en de grollen hier op het grote net, dus ben blij dat ik je met een woordje tot steun kan zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ja, het blijft een moeilijk verhaal met dat roken. Ik heb zelf geen kinderen en heb zelf ook nooit gerookt. Denk wel dat je op een juiste manier gereageerd hebt. Maar het zal ook wel aan de vriendengroep liggen. Als ze roken doe je mee, rookt er niemand dan jij ook niet. Succes in ieder geval ermee en ik hoop voor haarzelf dat ze er mee stopt. Wat een scheetje die Pip! De ondeugendheid straalt er vanaf. Ik ben vandaag weer bij de pups wezen kijken. Groetjes Peggy

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Ik vind dat je het héél goed hebt aangepakt. Het hardop voorlezen van het sigarettenpakje confronteert heel erg. Want ze wil het eigenlijk niet lezen, omdat ze het wel weet... Tja, en verder hoop ik van ganzer harte dat het pakje in de prullenbak beland en ze er mee stopt.

    Hopelijk houdt de buurjongen er verder niets aan over dan een herinnering aan een vreselijke avond en that's it.

    Ik vind Pip een snoesje. Wat schattig dat ze zo bleef zitten. Kirsten riep gelijk "Ah, wat schattig!!, wat lieeeeef!".

    Weltrusten! Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Goed gedaan Claudia, je hebt haar laten denken en dat is beter dan verbieden...en fijn dat het de buurjongen beter gaat. Rare mensen heb je overal, in de stad in op het platteland...
    lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  31. tja, ik vind het moeilijk om daar wat op te zeggen : ik ben namelijk ook begonnen met roken toen ik 14 was en heb dat toch 20 jaar volgehouden.
    Volgende week ben ik 10 jaar gestopt.
    Maar ik weet wel dat op die leeftijd je niet zo vatbaar bent voor ' gevaren voor later '...
    Mijn grootvader is ook gestorven aan longkanker, maar dat hield me echt niet tegen...
    Als ze toch volhoudt : hopen dat ze snel ' het licht ziet ' en ook weer stopt !

    BeantwoordenVerwijderen