Pagina's

Tip

Met een klik op de foto wordt deze vergroot, met 2x klik zelfs bijna paginagroot!

vrijdag 24 juni 2011

Was het leuk? En dan komt er toch een verhaal….

Goh, ik ben weer eens moe wakker geworden vanmorgen maar het verbaasd mij niets. De halve nacht beneden gezeten met jongste. Zij was gisteravond (de eerste dag van haar vakantie) samen met vriendinnen naar een examenfeestje. Thema Hippie, leuk, gezellig, denk je dan. Maar het eindigde alles behalve gezellig, onze buurjongen is daar in elkaar geslagen omdat ze denken dat hij homo was of is of zo…Ze zijn blijkbaar niet de doelgroep van GTST, anders hadden ze vast wel geweten wat de consequenties zouden zijn, of niet misschien toch te dom daar voor. Omstanders hadden de politie gebeld maar deze wilde niet komen, ook de ambulance weigerde te komen zodat een vader deze jongen naar het ziekenhuis heeft gebracht. Hoe het nu met hem is, weet ik niet. De politie had het waarschijnlijk te druk met bonnen uitschrijven voor het niet stoppen voor een stopbord a raison van Euro 150,- op een lege weg. Heb ik alle begrip voor hoor, als je toch niets te doen hebt. Jullie niet goh… En waarom zou de ambulance toch komen als transport ook zelf geregeld kan worden, niet? Scheelt weer in de kosten.

Gelukkig werd mijn dochter en haar vriendin door een moeder daar uit de staat compleet overstuur thuisgebracht. Vandaag maar een bloemetje regelen voor haar.

Eenmaal thuis moest alles natuurlijk uit in den treuren besproken worden en dat begrijp ik nu dus ook echt, maar ja wel de halve nacht opgezeten en dan valt het nu niet mee. Maar dat was nog niet alles. Ze was haar fietssleutel en telefoon kwijt, complete tas werd omgegooid en wat viel daar uit; een pakje sigaretten met aansteker, ja je leest het goed, ze is 14, mensen, 14! De dames liggen nu nog te slapen en dat laat ik maar even zo, maar straks, ik lust haar rauw!!!!

Weer een klaagblog, weer geen foto, kan het ook nog steeds even niet opbrengen om ergens reacties achter te laten, sorry. Bijna weekend misschien rust ik een beetje uit?

31 opmerkingen:

 1. Dat klinkt echt heel erg naar.
  Het is toch wel verschrikkelijk dat je in deze tijd dus nog steeds in elkaar geslagen wordt om je geaardheid, ik kan er niet bij.
  Lijkt mij ook een kwestie van opvoeden en hoe er thuis over gesproken wordt.
  Dat de politie en ambulance gewoon niet komen is gewoon te gek voor woorden maar ergens ben ik niet verbaasd want dit soort verhalen hoor je zo veel. En het dan raar vinden al dingen escaleren omdat er niks aan gedaan worden en daders die denken dat ze alles kunnen doen omdat er toch geen straffen op volgen, ja een aai over hun bol en ze mogen weer gaan.
  En over dat roken.......ik wens je sterkte,altijd leuk dat soort dingen.
  Lieve groet.
  Kate

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou zeg, geen ambulance?? Wat een heftig examenfeest voor je 14-jarige! Oe en die sigaretten..ja dat wordt om een serieus gesprek..
  Sterkte! En vergeet niet ook even te knuffelen :)
  Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel vreemd dat zowel politie als verplegend personeel het laten afweten, maar het lijkt me dat als die jongen aangifte doet, ze toch niet om de zaak heen kunnen. Daar zou mijn laatste woord in ieder geval nog niet over gesproken zijn, als het mijn zoon was.

  Te triest voor woorden trouwens dat iemand vanwege zijn (mogelijke) geaardheid in elkaar geramd wordt, de wereld zou er een stuk beter uit zien als we elkaar eens wat meer zouden accepteren.

  En de sigaretten...ja, daar zou ik ook niet blij mee zijn op die leeftijd. Zucht...sterkte!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heftig!!

  zowel voor je dochter als voor jou, wens je veel wijsheid, want zal idd een moeilijk/pittig gesprek worden,
  knuffel van mij voor jullie allebei.

  Anna.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat verschrikkelijk allemaal, kan zo leuk en gezellig zijn, maar ja. . . erg is dat je er zo weinig tegen doen kan.
  En het geval roken. . ik heb er ook eentje van mij die 14 is betrapt, sigaretten in haar kamer en altijd een aansteker die van een vriendin was op zak, haha. Ik heb haar toegesproken en het bij haar neergelegd. Ze moet nadenken wat ze zichzelf aandoet. Volgens mij rookt ze nu af een toe een sigaret van vrienden, zeker weten doe ik het niet.
  Sterkte en fijn week/end groet Susi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel veel sterkte!!

  Dikke knuffel van mij.

  Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh tjee...wat een verhaal zeg.......hopelijk valt het mee met de jongen...ongelofelijk.
  En je dochter...hmmmm...hier loopt ook een puber rond van 14 weet ongeveer hoe het voelt ;(
  Sigaretten......zal 'm ook eens vragen ;0)
  Maar je idd een goed gesprek is hier zeker op z'n plek.
  Sterkte en liefs.....en rust na dit alles maar even heerlijk uit hoor........
  Ik wacht toch wel op je ;0)
  Fijn weekend
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ohhhhh ik zou ook woest zijn als ik sigaretten zou vinden !
  Kinderen , zoveel zorgen en toestanden , je wordt in 1 klap 10 jaar ouder zeg ik je als ze eenmaal puberen ! Mensen met kleine kinderen hoor ik wel eens klagen over dat ie zo druk en ondernemend is hahahhaa nou denk ikdan wacht maar tot ze in pubertijd zijn....
  Dikke knuffel ! xxxx
  ps en dat homo zijn nog steeds niet geaccepteerd is vind ik echt idioot ! we leven in 2011 ! verdorie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja Claudia, het groter worden van je kinderen kan zo regelmatig veel pijn doen, letterlijk en figuurlijk.
  Sterkte en veel wijsheid wens ik je voor het gesprek met je dochter.
  Mijn vader had een wijsheid die hij altijd riep: 'hoe meer ik verbied hoe harder het trekt!'

  En ik hoop dat je een beetje kan uitrusten dit weekend.

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ja 14 jaar en roken... ik herken het... hoe meer je er over zegt het is allemaal zonde van je tijd... ik ben een niet roker... heb ook nog nooit gerookt.. en mijn kinderen roken allemaal.. en hoe vaak ik ook zeg dat het slecht is.... helaas pindakaas... en ze waren 12/13 toen ze begonnen te roken ik was/ben het er nooit mee eens geweest maar ik kon er niets aan doen.
  is de politie/ambulance niet verplicht om te komen? wat is dat voor gekkigheid nou weer?
  groetjes
  Anita
  http://alle-mooie-dingen.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een verhaal zeg, ongelooflijk dat mensen zo op elkaar reageren om wie je bent. Ik wens je succes vandaag, zal niet makkelijk zijn de confrontatie over het roken.

  Lieve groet,
  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ARRHGGGGGGGG, snap jij het? Ikke niet!!!! HOMO of geen HOMO....je mept NIET!! NIEMAND>>>>>>>>NOOIT>>>>EVER!!!! gottomme....wat een rot afloop van iets wat zo leuk zou moeten zijn!!!!! Consternatie alom, en de mensen waar je dan op zou willen vertrouwen....ik noem er zomaar twee...politie....ambulance....die laten je zakken??? Ik zou ze KIELHALEN!

  En dat het voor je dochter nog een staartje krijgt door die sigaretten......TERECHT!!! SUFFERD is het.....NIET NIET NIET doen!!! ook weeer NIET>>>>>>NOOIT>>>>>>EVER>>>>NEVER!!!:)

  Helpt niks he....*zucht*...hoop dat je de dag toch goed door gaat komen!!

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Klaagblog? Welnee! Gewoon een blog van het 'gewone' leven, hoe erg het ook is dat een examenfeestje zo uit de hand loopt.
  En die sigaretten..... tja, ik zou ook wel even een pittig gesprek aangaan met de dame in kwestie. Sterkte meid, en ondanks je vermoeidheid hoop ik dat je een fijn weekend hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Verschrikkelijk zeg ... gewoon een reden zoeken om je uit te leven op zinloos geweld, verdrietig word je er van en al helemaal als zoiets op een feestje gebeurt en de hulpdiensten het af laten weten.

  En dat pakje met aansteker ... onze 15-jarige had een pittig jaar (en nog) en vond dat ze dan omdat ze zovéél stress had, wel mocht roken. Verbieden kan ik het niet, maar ik weiger om dit te sponsoren in de vorm van zakgeld!

  Geniet van je weekend, de zon gaat weer schijnen! Groetjes, Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen grote zorgen.....Ik denk weleens, wie weet wat me allemaal nog te wachten staat. Meid tis de wet van Murphy, als 't komt komt alles tegelijk. Een goed gesprek lijkt me op z'n plaats. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat een leuk feest zo naar kan aflopen, ik vind dit echt verschrikkelijk dat mensen elkaar dit aan doen. Hopelijk gaat het goed met die jongen en houdt hij er zowel lichamelijk als geestelijk niets aan over.
  Sterkte met alles en hopelijk kom je een beetje tot rust dit weekend.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zo... dat was me je nachtje wel ja. En je vroeg alleen maar "was het leuk " Niet wetend dat er dit allemaal gebeurd was. Het is toch wat he in elkaar geslagen omdat je misschien Homo bent, ik vind het te gek voor woorden. Laat iedereen gewoon in zijn/haar eigen waarde. En een beetje respect naar elkaar toe zou ook fijn zijn.

  En dan de politie ( je grote vriend zeggen ze toch wel eens ) NOT dus en ambulance. Waar is en blijft de tijd dat je gewoon je medemens helpt als ze dat het hardst nodig hebben. Wel lief van de moeder dat ze je dochter thuis gebracht heeft. Ze bestaan dus nog wel.

  Enne.... was het pakje sigaretten niet van haar vriendin? Succes met je gesprek want ik weet zeker dat het laatste woord hier nog niet over gezegd is bij haar.

  Geniet van je weekend !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Rustig aan meid...steek een sigaretje op...sorry, is niet grappig.
  Maar ik weet nog wel, dat toen zuslief betrapt werd op roken, mijn vader niets zei, alleen heel rustig het pakje sigaretten onder haar neus duwde, en zei er een uitpakte, hij ook, en hij op zijn gemak zijn sigaretje zat op te roken...zuslief kreeg hem niet weg....alleen is ze helaas toen niet gestopt met roken...dus ook dit is weer een kletsverhaal, waar je ook niets aan hebt....
  Dus, succes/sterkte in de strijd en een knuf voor die lieve en ook bezorgde moeder...en ook voor jou natuurlijk.
  Margot

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Het is wel een heftig weekje voor jou..wat een gedoe weer. Die jeugd van tegenwoordig..hoor ik mezelf denken...
  En het roken, ja, ik was zelf ook 13 toen ik mijn eerste sigaret opstak. En hoe meer mijn ouders er over 'zeurden', hoe meer ik er opstak. Natuurlijk moet je dit bespreken, maar ik zou er wel positief mee omgaan. Bv. als je tot je 18e niet rookt dan....
  Maar goed, het is maar een idee...maar zeuren en verbieden zal je weinig opleveren denk ik.
  Sterkte met alles!
  Lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 20. jeetje twee kwaaie dingen in één, ja kan me voor stellen dat je dat even niet trekt!
  Allereerst die vechtpartij: gewoon geen goed woord voor over, niet voor de daders en niet voor de instanties, belachelijk voor woorden, moeten allebei eigenlijk bestaft worden, laten ze de belangrijkste dingen eerst doen, zoals dit, pfffff!
  En ja dan dat roken: Daar kan ik je alleen maar sterkte mee wensen, ik zou ook uit mijn dakpan gaan, ongeacht de leeftijd en ja 14 is inderdaad not done!

  Ik wil die jongen die in elkaar geslagen is nog wel even heel veel sterkte toewensen, hoop dat hij ermee om kan gaan, want dat is niet niks.

  Sterkte met alles hé en niet erg vinden dat je hier teveel zou klagen, want dit is allemaal nogal wat!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Het is toch van de zotte dat je om je geaardheid in elkaar geslagen wordt,vaak hoor je hierover ook hier in de grote stad,respect en mensen in hun waarde laten is er vaak niet bij,hetgeen wat voor ons heel hoog in het vaandel staat,sterkte voor iedereen en beterschap voor de jongen,x

  BeantwoordenVerwijderen
 22. claudia,
  Ik wens je moeder wijsheid met je dochters!
  Ik hoop dat het gesprek goed veloopt!
  Ik heb altijd gezegd.
  Ik heb liever dat je rookt, dan aan de drugs of softdrugs.
  Mijn eigen moeder heeft dat ook altijd gezegd.
  Mijn moeder en vader rookte ook pittig.
  Maar haar eigen (ik dus!) kinderen dus allemaal niet.

  Dat van de vecht party is zo niet normaal.
  Wat maakt het toch uit van welk geslacht je houd!
  Als je maar gelukkig bent.

  Dat dan de politie en de ziekenauto niet komt.
  Dat snap ik echt niet!

  Lieve groet,

  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Verschrikkelijk voor die jongen. Waarom toch.... Hoop dat hij er niets aan over heeft gehouden.
  En wat roken betreft. Weet je mijn oudste kwam ooit thuis uit school en vertelde dat iemand in de klas zo op zijn donder had gehad omdat hij rookte. Hij vroeg wat zou jij doen. Het enige wat ik zei was, "Ik zou teleurgesteld zijn omdat ik er alles aan gedaan heb om jou gezond op de wereld te zetten, en het verschrikkelijk zou vinden als jij dat teniet zou doen" Oh, zei hij meer niet. Nee, want ik kan je niet vastbinden. Hij heeft nooit gerookt, en de andere trouwens ook nooit.
  Hoop dat je je dochter ook van gedachte kunt veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat erg zeg allemaal...ik wens je heel veel sterkte.......ik hoop dat het meevalt voor die jongen...tjeee...kan er zo boos over worden......en wat betreft de sigaretten.....tja.....ook hier wens ik je sterkte mee.....hou je rustig ! ....liefs van mij...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Gatver hoe bedenken ze het,zal je kind maar wezen.
  Hoop dat hij het goed heeft doorstaan
  En je kind...rookt
  Hoop dat je een goed gesprek hebt gehad met haar.
  Misschien werpt het zijn vruchten af
  Sterkte er mee meis

  fijn weekend
  liefs Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een vreselijke gebeurtenis zeg! Logisch dat je dochter helemaal van slag was. Maar wat erg dat de hulptroepen niet wilde komen zeg! Waar moet je dan nog op vertrouwen. Ik hoop dat je een goed gesprek met je dochter hebt kunnen voeren. Het is en blijft lastig ben ik bang.

  Voor nu, vooral een rustig weekend voor jou hoop ik, groetjes Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat naar allemaal,en dan Politie en Ambulance die niet komen ! Echt te erg .Tja die sigaretten ,vaak roken er een aantal en gaan anderen meedoen,ik hoop dat een goed gesprek zal helpen .Zo zonde voor een jong gezond lichaam.Sterkte Claudia en ik hoop dat je wat uit kunt rusten in het weekend.
  Liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Dat was inderdaad een nachtje wel, zeg! Wat een nachtmerrie voor de gehele klas.

  Het is toch niet te geloven, dat politie en ambulance niet komen. Wat een eindfeest, ik denk dat je dochter, en de rest van de klas, nog wel een tijdje van de leg zal zijn.

  En sigaretten, oei, dat zal wel een moeilijk gesprek worden. Je wilt dat ze zelfstandig wordt en ook keuzes maakt. Maar natuurlijk niet de keuze vóór roken.

  Ik heb dat gelukkig (nog) niet aan de hand gehad. Komt misschien ook omdat de kinders de vriend van mijn schoonmoeder door de sigaretten ziek hebben zien worden en hij is niet beter geworden.

  Dat heeft zo'n indruk gemaakt op Ramon en Kirsten dat Bridget, die toen te jong was om het te beseffen, het ook (mee)voelt.

  Heel veel sterkte, en vooral rust dit weekend.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Een heftig eind van een feestje wat toch heel anders bedoeld was; jammer! Wat betreft de sigaretten; dat wordt nog even een heftig gesprek...

  Hoop dat je ondanks alles toch een gezellig weekend hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hey! ook toevallig, jou reactie komt binnen terwijl ik op jou blog aan het lezen ben. Had wat posten gemist, maar wat een verhalen zeg tjonge. Geloof graag dat je rugzakje nu wel even vol zit en ben toch wel benieuwd of je 'ze opgegeten hebt' ;)

  Hoop dat de gemoederen even gezakt zijn en nog een beetje kon genieten van je vrije weekend!

  Groetjes, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat belachelijk van de hulpdiensten(nou ja kun je dat woord nog gebruiken).
  Hopelijk is het allemaal weer wat gezakt.
  En tja, roken o,o.
  Ach misschien was het voor een keertje.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen