Pagina's

Tip

Met een klik op de foto wordt deze vergroot, met 2x klik zelfs bijna paginagroot!

woensdag 22 juni 2011

Klaagbrief

Niks geen bloemetje op woensdag vandaag voor mij. Mijn hoofd staat helemaal niet naar bloemen, ik heb meer zin om lekker even te klagen. Geen zin hier in, even goede vrienden, klik dan deze post maar gelijk weer weg want het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn en het even van je af schrijven helpt soms echt en nu hopelijk ook voor mij. Ik pas gewoon de Floor-methode toe, 3 minuten typen, er verder niet over nadenken en posten. Hopelijk lucht het op. Nogmaals je bent gewaarschuwd!

Manlief zit inmiddels al maanden oververmoeid thuis, doet gewoon weinig tot niets extra’s in het huishouden en daar word IK dan dus moe van. Kom ik gisteren na een lange dag werken thuis, heeft hij werkelijk het bed nog niet opgemaakt terwijl ik dit ook niet zelf heb kunnen doen want toen ik weg ging lag hij er nog in. De rest van het huis was uiteraard wel tiptop in orde voordat ik weg ging, hou nu eenmaal van een opgeruimd huis maar niets meer van een opgeruimd huis te zien als ik dan thuis kom. Een hoop getetter van iedereen om verhalen aan me kwijt te kunnen, dat is wat ik kan krijgen maar ja ik ben gewoon moe. Noemen ze me ook nog eens chagrijnig, tja….

Examen- en uitslagstress van oudste, Gelukkig is ze sinds maandag geplaatst op de school van haar keuze maar zoals altijd bij ons ging dit weer niet zonder slag of stoot. Hopelijk maakt ze het waar volgend jaar.

Jongste afgelopen week bijgestaan tijdens haar toetsweek, complete hoofdstukken had ze nog niet gezien, dat is dan toch heel hard werken, maar ja wat wil je ook. Haar werkboek leek nog nieuw, terwijl we nu toch echt aan het einde van het schooljaar zitten. En ja dat kost dan tijd, heel veel tijd terwijl ik me nog zo voorgenomen had om tijdens het pinksterweekend lekker in bad te gaan, nou ik ben nog steeds niet geweest. Mevrouw heeft straks lekker 8 weken vakantie om uit te rusten maar moedervakantie bestaat nog steeds niet. Klap op de vuurpijl was toch wel afgelopen weekend. Niemand die hier iets aan kon doen, begrijp ik ook heus wel maar ik was al zo moe. Jongste ging met complete vriendinnenclub naar Concert at Sea, Pfff wat een voorbereiding heb je, maar ja je hebt wat voor je meisje over natuurlijk En dan wordt het afgelast, kunnen we de hele boel weer inpakken en opruimen. Mijn opnieuw geplande weekendje rust viel in het water.

Een hoop gezeur en gezanik van beide meiden over het herplaatsen van onze pony’s. ze hebben er allebei geen tijd meer voor en volgend jaar al helemaal niet want dan doen ze allebei examen (tegelijk ja, ik denk hier nog maar niet eens over na…) maar niets is goed genoeg en dan willen ze ook nog de hoofdprijs vangen terwijl ik toch echt alleen naar een goed plekje op zoek ben en zelfs dat valt al niet mee.


Floor, ik red het niet in drie minuten maar even klagen, het lucht op!

34 opmerkingen:

 1. Blaas jij maar lekker even van je af...een schrale troost dat het herkenbaar is want hier zijn soortgelijke situaties te melden, al is manlief hier gelukkig niet al maanden oververmoeid (en dat kan héél veel schelen)!

  Toch zou je een dag helemaal voor jezelf moeten plannen...en daar niet vanaf moeten wijken...even de accu opladen...

  Sterkte! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt helemaal gelijk dat je je blog gebruikt om eens lekker te klagen. Want ook met dit soort berichten zijn we er om te reageren. Ik denk dat Ingrid helemaal gelijk heeft en je een dag voor jezelf in moet plannen of ook gewoon op een dag zeggen dat je een dagje weggaat. Succes met alles en hou je haaks, groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel goed, en ik weet precies hoe je je boelt, mijn man zit sinds 3 oktober overspannen en depressief thuis en dat is inderdaad waanzinnig zwaar. En ja, schrijven lucht op. Vanmorgen ga ik als de 3 kinderen op school zitten bijslapen. Alle stekkers eruit en alleen mijn mobiel aan voor als er iets is met de kinderen. (school is de enige die mijn 06 nummer heeft) Heel veel sterkte en ik hoop dat je man weer snel iets meer energie heeft om jou wat werk uit handen te nemen. En dan zijn de bloemetjes op woensdag voor jou. Of in ieder geval die van mij.
  Groeten Anna Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik stond met hetzelfde gevoel op ... blij te weten dat ik niet de enige ben die er af en toe zo klaar mee is maar "klagen lucht op" dus de eerste de beste vrije dag zet je je ik-sta-altijd-voor-alles-en-iedereen-klaar knop maar eens even uit en ga je gewoon een dagje, ochtend, middag, al is het maar een uurtje iets alleen voor JEZELF doen; in bad liggen ofzo met oordopjes in en deur op slot! Sterkte, Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zoooo herkenbaar. En je weet wat ze zeggen: Gedeelde smart is halve smart.
  Heb ook regelmatig het gevoel dat ik ondergesneeuwd raak, vooral in het huishouden en met de kinderen. Geslaagde dochter heeft nog geen school. Voor de opleiding die zij graag wil moet ze een wiskunde-toelatingstoets doen en die is uitgesteld tot augustus. Het lijkt alsof ik de enige ben die zich daar druk over maakt. En manlief is doordeweeks vaak vrij(werkt ieder ander weekend), maar als ik na een lange dag werken thuiskom, is mijn huis alleen maar smeriger geworden......zien mannen geen vuil?????
  Grrrr...
  Veel sterkte meid en neem lekker een 'Claudia'-dag!!
  Groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat doe je goed Claudia! Gewoon de boel van je afschrijven, van binnenvetten word je ziek. Ik hoop op "betere" tijden voor je, in de tussentijd: zorg goed voor jezelf!

  Groetjes Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tjaa meid...het leven gaat niet over rozen!

  Maar het van je afschrijven helpt natuurlijk ook al. Dan dan...supersnel een heel leuke rustige dag voor jezelf plannen! En daar niet van afwijken!!!

  Sterkte en veel plezier straks!!

  liefs Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jij mag even klagen hoor! Ik hoop dat het lucht geeft, want alleen alles draaiend houden omdat manlief druk is is nog anders dan alleen alles regelen met een 'zieke' man erbij. En de pubers hebben altijd andere prioriteiten dan jij, dus zie daar een slopende situatie! Pas goed op jezelf, laat de druk niet te zwaar worden, neem af en toe al is het maar een uurtje 'vrij'...
  Sterkte en voel je even m'n arm om je schouder?
  Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. heerlijk he even je gevoel kwijt te kunnen en je hoort het veel van ons herkennen zich wel in je verhaal, natuurlijk is het bij ons niet exact hetzelfde maar een moeder heeft het gewoon druk en gaat altijd maar door!!

  daar wordt vaak niet van verwacht moe te kunnen zijn...
  we willen altijd het beste voor ons gezin en daardoor vergeten we ons zelf weleens!!
  ik heb geleerd mezelf dar in te uiten naar me gezin want als ik hun niet vertel dat ook ik weleens hulp nodog heb hoe kan ik er dan van uitgaan dat ze me helpen!!
  ik moet je zeggen het werkt wel.
  ik heb ook best een drukke baan werk vier dagen in de week heb twee kids, huishouden etc dus ja ook bij mij is dan de pijp weleens uit,
  "gewoon je gevoel ook uiten naar je gezin"

  dat werkt echt!

  liefs cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Soms is het goed om even alles even weg te schrijven .Na wat ik lees kan ik me voorstellen dat je het even helemaal gehad hebt .Ik zou toch proberen om even tijd voor jezelf te maken ,een middag of een ochtend ? Je hebt het duidelijk echt heel hard nodig Sterkte meid.
  Liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zou zeggen:
  Trommel een vriendin/zus of buuf op en ga lekker een avondje of middag de hort op.
  Lekker ouwehoeren en je beklag eruit gooien dat lucht zeker weteen op..!
  Wij zijn naast moeder en vrouw er ook nog en daar moeten we zelf de tijd voor pakken en nemen een ander geeft het ons niet.

  Lieefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 12. joh lekker ff wegschrijven is toch lekker, ben blij dat het oplucht! Ik herken er veel van en wat is het soms ondankbaar vrouw en moeder te zijn hé! Hoop van harte dat het snel weer opklaart bij je! Kop op hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo herkenbaar je verhaal Claudia! Ook ik ben zo'n moeder die als een berg tegen de zomervakantie opziet. Mis dan echt de uurtjes dat ik alleen kan zijn. Heel goed dat je even stoom afblaast. Zorg goed voor jezelf, laat even de boel de boel en spring lekker in bad! Veel sterkte, dikke knuffel, Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Na alle reacties van hierboven kan ik alleen nog maar zeggen...denk aan jezelf want je hebt het nodig!!

  Gr. Susan.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Groot gelijk meid, dat je het even lekker van je af schrijft hier. Het is vreselijk zwaar als je man al zolang thuis zit. Wat ik op de momenten doe als ik het gevoel heb dat iedereen hier in huis verwacht dat 'ik het wel weer doe'? Dan weet ik dat het tijd is om weer eens goed te knetteren tegen iedereen (ja, óók tegen mijn lieve man) dat ze allemaal mogen meehelpen en dat er een aantal dingen veranderd gaan worden. Dus hup, gewoon doorgaan met je plan om jullie pony's een ander huis te geven en je man ook iets in huis te laten doen > daar krijgt ie nog energie van ook!
  Hier helpen dit soort uitbarstingen van mij meestal wel (een weekje). Sterkte meid, het is af en toe gewoon waardeloos om moeder te zijn en zoveel ballen hoog te moeten houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik denk dat er hier en daar voor elke moeder wel herkenning in zit, lieve Claudia! En wanneer je moe bent, trek je het soms even wat minder. Als ik in de buurt zou wonen..zou ik zeggen " Kom op meid,laat de boel de boel, we gaan lekker winkelen! Even stoom afblazen!"
  Het is soms zo gemakkelijk geworden hé, want op mama kan je altijd bouwen;-) Maar kies ook eens voor jezelf!

  Ik hoop dat je weer positieve energie zult voelen, dat maakt het ook allemaal weer wat makkelijker. Kruip nu maar gewoon lekker in een geurend bad en zet een relax muziekje op.

  Dikke knuffel,
  Liefs Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik sla even virtueel een arm om je heen en geef je een knuffel !
  hoop dat je "klaagzang" even heeft geholpen, veel dingen wat ik bij jou lees, zijn heel herkenbaar, je probeert elke keer weer de schouders eronder te zetten, maar soms is bij mam ook wel eens goed de pap op
  hoop dat je snel de kans krijg om weer wat op te laden
  lieve groetjes Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Even lekker klagen, dat mag hoor. Lucht vast op. Is ook niet makkelijk met een oververmoeide man thuis. Alles komt dan wel op jou neer. Probeer toch echt een rustmomentje in te plannen. Maar eind van het schooljaar brengt altijd spanningen met zich mee. Heel veel sterkte en lekker zo nu en dan stoom afblazen.
  Lieve groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Nou maakt niet uit hoe lang je erover doet als het maar oplucht ! En klagen mag en wie vind van niet die gaat maar lekker ergens anders lezen over bloemetjes en bijtjes !
  Wij vrouwen verdienen gewoon een lintje ! wat wij verdienen gewoon duizenden lintjes ! En ik voel met je mee , hier ook hoop stress en gezeik en soms heb je er gewoon ook eens even geen zin in of de kracht niet voor maar dat begrijpt dan niemand omdat je er altijd wel bent voor iedereen !
  So be it !
  Dan begrijpen ze het maar niet wennen ze ook weer aan denk ik dan !
  Dikke knuffel voor jou en ik zeg meer klaagblogjes ! binnen houden levert alleen maar enge ziektes op , het moet eruit !

  xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 20. En... een beetje opgelucht? Fijn toch dat je even ongestoord van je af kunt schrijven? Maar... wel op jezelf letten hoor en 'gewoon' even tijd voor jezelf plannen (ze redden zich echt wel zonder jou!)

  Lieve groet,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Even lekker klagen mag hoor, dat heb ik gister ook op mijn blog gedaan. Daar is een blog tenslotte ook voor.
  Kan me goed voorstellen dat het niet mee valt om een man thuis te hebben met een burnout en dan ook nog twee pubsters in de bijna vakantie stemming.
  Merk hier dat het werkt als ik heel duidelijk ben in wat en wanneer ik iets wil, dan noemen ze me wel een kattekop maar daar zit ik niet mee.
  Oja, en oordopjes als je een tijdschrift leest dan is het ook duidelijk genoeg dat je even niet aanwezig bent voor ze.
  Denk wel om jezelf.
  Liefs, Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Zo dat lucht op ! heerlijk gevoel. En ik herken het wel wat je opgeschreven hebt. En 3 minuutjes mogen er ook best 5 worden. Enne.... dan maar geen bloemetje op de woensdag dit was even belangrijker !
  Succes !!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Piep er even een dag tussen uit. Dan kun je weer opladen voor nieuwe energie. Die heb je wel nodig in deze situatie. Sterkte met alles. En volgende week hopen we dan weer op een bloemetje;)
  Lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hoi Lieverd,soms is het eventjes goed om alles van je af te kunnen schrijven,het lucht zeker op,lekker een dagje voor jezelf plannen en lekker doen waar je zin in hebt,gewoon doen,hoor,let op jezelf,sterkte met alles,dikke zoen,x

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Nou jij mag best even klagen hoor meid, wat de rede ook is. Het lucht meestal wel lekker op.
  Ik durf het bijna niet te schrijven, maar echt ik weet gelukkig niet wat puberen is. Ik praat er liever ook nooit over omdat ik denk dat mensen mij als iemand zien die loopt op te scheppen ofzo. Maar als ik bij mijn zus vandaan kom dan weet ik het, en ben zo blij als ik dan weer thuis ben. En daarom wens ik je alle liefs van de wereld. En denk echt aan jezelf, laat ze gewoon maar eens een poosje aanmodderen.

  Een hele dikke knuffel..)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Soms kan het zo opluchten, even lekker klagen!! Het leven van een moeder valt ook niet altijd mee! Probeer te genieten van de momenten die wel leuk zijn!! En een dagje voor jezelf doet wonderen, laat de boel de boel! Ga lekker een dagje alleen maar dingen doen die je echt leuk vindt. Bij mij helpt dat altijd enorm. Sterkte!!
  groetjes, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 27. alles eruit geklaagt Claudia dat lucht op en nu met nieuwe moed er weer tegen aan hoor..........liefs van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 28. het kan zo zwaar zijn....moeder,echtgenoot geen wonder, dat je zo nu en dan stoom moet afblazen.
  goed dat je het kunt! en ooit zal de zon weer doorbreken, ik zit ook met een zwaar vermoeide man thuis,en ik weet dat het niet over zal gaan (hij heeft 2 beroertes gehad) zelf trek ik de kar soms ook niet meer, ( ik ga dan een blokje omrijden in de auto, en tier alles eruit, niemand die je hoort;) ik heb nu zoiets er zijn belangrijker dingen in het leven dan een opgeruimd huis!...toch?
  maak tijd vrij voor jezelf..al is het maar een halve dag!

  liefs Anna.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hoop dat je het wat lucht heeft gegeven, om het van je af te schrijven.
  valt ook niet mee om moe te zijn, zelf ben ik ook altijd moe, en moet me er vaak ook door heen slepen.

  maar zorg voor een stukje ontspanning voor jezelf, al zal dat soms best wel eens moeilijk zijn.De boog kan niet altijd gespannen staan.

  veel sterkte lieve Claudia, en zet h'm op.

  liefs Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hahaha, je red het niet in 3 minuten. Nee, ik kan me voorstellen als je zo moe bent, en druk en er van alles anders loopt dan verwacht/geplant, dat 3 minuten inderdaad niet genoeg zijn. Maar wat je er nu opgeknalt hebt lucht denk ik wel lekker op!

  Even ruimte in je hoofd en blijft het niet zo doorknagen... Want oplossen kan je het eigenlijk vaak toch niet direct. Behalve dan ene oor in andere oor uit, maar ja, op een gegeven moment zijn je oren en hoofd vol, hè!

  Ik hoop dat je mannetje snel weer zich het heertje voelt en de moeheid bij iedereen lekker ophoepeld.

  Heel veel sterkte met alles, heel veel liefs en een dikke knuf van mij, groetjes Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Lekker hé om alles even op te kunnen schrijven..
  Doet een mens goed......ik heb zelf geen kinderen en ik heb een man die nog meer van opruimen houdt dan ik ( daar wordt ik dan wel eens gek van ) maar het klinkt me wel bekend in de oren....heb vriendinnen die af en toe komen spuien.....moet kunnen hoor......daar ben je vriendin voor.......dus ook als blogvriendin zef ik.....gooi het er allemaal maar uit....
  Hoop dat je de rust binnenkort weer terug vindt.
  Fijne avond en lieve groetjes van Bianca xx

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Goed gedaan meid, gooi het er maar lekker even uit. het zal de problemen niet uit de weg helpen, maar dan lucht het misschien wel lekker even op. Allemaal een schup onder d'r kont geven en taken verdelen. Niet alles hoeft op jouw schouders terecht te komen lieverd.

  En als troost weet ik nog een leuke legging te koop :)

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Heerlijk alles even weg schrijven.
  En ja het is herkenbaar.
  Hier loopt alles ook niet altijd op rolletjes.
  En de vakantie kost altijd hoofdbrekens. De ene wil dat en de andere wil dat. De oudste kan nu gelukkig zelf reize maar de jongste niet.
  Maar ach met wat gepuzzel blijft er misschien nog wat ruimte voor rust.
  Ik ga volgende week een paar daagjes alleen weg. Ga veel slapen en niets doen Heerlijk.
  Jij heel veel succes met alle stress en ik hoop dat je ergens een gaatje voor welverdiende rust voor jezelf kunt plannen.
  Groetjes Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Van je afschrijven heerlijk!
  Zoals iemand zei 'Geef ze een schop onder de kont, allemaa;'.

  Ik hoop dat het heeft geholpen, het van je afschrijven!

  BeantwoordenVerwijderen