Pagina's

Tip

Met een klik op de foto wordt deze vergroot, met 2x klik zelfs bijna paginagroot!

maandag 10 juni 2013

Te biechtWordt geen slaaf van je spullen. Zo'n goede quote! Wat heb ik veel spullen....ben ik dan een goede slaaf of een goede slaveneigenaar? Ik weet het niet, wil eigenlijk gewoon geen van beiden zijn. Welke spullen zijn belangrijk voor mij. Mijn iPad, iPhone en iPod. Zonder er over na te denken schrijf ik ook iPod op terwijl deze functie ook op mijn andere twee i's zit. Schrappen dus, en laat ik er nu ook nog eens twee hebben, 2 keer schrappen, dat schiet op. Mijn fiets, mijn auto, het rek achter op mijn auto om mijn fiets te vervoeren. Nee, hier valt niets te schrappen. Kleding en verzorgingsartikelen. Bij beiden kan ik schrappen, heb meer dan bovengemiddeld maar vind dit ook een soort basisbenodigdheden. Mijn MacBook, mijn printer, mijn kantoorbenodigdheden, deze heb ik nodig om de kost te verdienen. Mijn boeken? Al kost het me heel veel moeite om toe te geven, ik kan deze schrappen. Al mijn boeken heb ik gelezen. Ga ik ze nog een keer lezen? Ik weet zeker van niet. Het doet pijn om dit statussymbool los te laten maar stapje voor stapje gaat dit mij lukken. Mijn fotoalbums, de bewaardozen van mijn familie, no way dat die weg gaan. Moet er beslist nog eens kritisch doorheen gaan maar dit is echt wel heel belangrijk voor mij. Mijn serviesgoedverzameling? De afgelopen tijd heeft hier al heel veel van op Marktplaats gestaan. Wat niet verkocht werd verdween in de kliko. Ook hier ben ik er nog niet maar ben ook op de goede weg. Het streven naareen goede basiscollectie gaat me lukken, daar geloof ik in. Sonosboxensysteem blijft, net als een televisie en een DVD-speler. En mijn BeBook! Toch nog boeken!!! Heb ik al mijn bezittingen genoemd? Zeker niet maar er is ook nog een soort van schaamtegevoel.

12 opmerkingen:

 1. Als wij de zolder toch eens goed zouden gaan doornemen, kan volgens mij de helft de deur uit. We hebben vaak veel meer dan nodig is, denken vaak dat we iets nog wel gaan gebruiken of bekijken, om het jaren later ongebruikt weer tegen te komen. Dat schiet dus totaal niet op. Goed om er eens bij stil te staan!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed zo! Je omgeving opruimen en leger maken, geeft ook ruimte in je hoofd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, ik ben zo makkelijk in het wegdoen. Mijn regel is als ik het een jaar niet gebruik dan gaat het weg, bij twijfel mag het nog even, maar al snel weet ik dat het ook weg kan.
  En moet zeggen dat is zo heerlijk....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk om zo af en toe flink te ruimen. Ik heb er geen moeite mee. Maar er is niets mis mee dat je aan bepaalde materiële zaken hecht toch. Zolang je maar weet wat echt belangrijk is en uit wat je schrijft maak ik op dat dat het probleem niet is. Succes met going organized :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zeg goed bezig !!....ruim maar lekker alles op.....liefs van mij...x !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Claudia,
  Afgelopen winter ben ik ook zo kritisch door mijn bezittingen gegaan. De leverde een aantal tripjes naar de kringloop op en ook een paar verkoopjes op mp. Maar het beste van dit was dat het ook weer ruimte in mijn hoofd opleverde...
  Ik wens je een heerlijke dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het ergste is als je de ruimte hebt, dan stouw je alles maar vol en vol en nog voller. Tot je het opeens helemaal zat bent! Goed bezig dus! Lekker rust in je huis en in je lijf.

  Groet,
  Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ooh wat top! uuh Zit gelijk aan mijn zooitje te denken! hihi wat heb ik eigenlijk te veel oude meuk! hahaha verder eigenlijk niet.Geen mobiel geen ipad of pod of geen weet ik veel wel een computer dat dan weer wel en een fototoestel ook onontbeerlijk bij mij! Die zou ik echt niet kunnen missen.
  Jij bent lekker bezig hoor! geloof dat ik maar eens naar zolder moet! hhaha
  fijne week
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ach op zich is bezit niet erg, maar hoe je er mee omgaat.. Als alles moet wijken voor de heb, dan moet je je toch eens achter je oor krabben ;-)
  Maar die iPods kunnen wel weg ja denk ik, daar kun je vast nog wel een paar kinders mee blij maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jij bent heel goed bezig Claudia. Wij hebben afgelopen winter hier flink opgeruimd, en het voelt zo lekker!!! Groeten, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik kan zo slecht afstand doen van mijn spullen,dus ik hou het haha,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen