Pagina's

Tip

Met een klik op de foto wordt deze vergroot, met 2x klik zelfs bijna paginagroot!

zondag 4 december 2011

Voilà daar ben ik weer!Uit de kast komen en zomaar foto’s van mezelf op mijn blog plaatsen was een hele grote stap. Het accent leggen op diëten blijft voor mij heel erg lastig. Met mijn lijnen lukt het op dit moment niet echt meer, ga steeds meer eten. Weliswaar geen eetbuien en alleen gezonde keuzes zodat ik niet aankom maar gewicht verliezen is er dan niet meer bij. Gelukkig is het afgelopen weekend het gelukt om alle extraatjes te laten staan en hopelijk zet dit deze week weer door maar ik blijf een emotie-eter. De afgelopen weken hebben in het teken gestaan van ziekenhuisbezoeken. Ik ben genoeg afgevallen om nu eindelijk na twee jaar aan mijn navelbreuk geopereerd te worden en sta op de wachtlijst, wordt waarschijnlijk pas januari maar dat vind ik wel fijn in verband met de aankomende kerst.

Naar het ziekenhuis geweest voor een echo van mijn hiel waarna ik gelijk door moest voor een röntgenfoto. Al jaren heb ik pijn in mijn hiel, eindelijk is nu duidelijk wat er aan de hand is. Een jarenlange chronische achillespees ontsteking heeft mijn peesstructuur veranderd. Goed zal het niet meer komen maar nu wel erkenning voor mijn pijn. “Ik snap er niets van,” zei de arts, “U moet ondraaglijke pijn hebben gehad.” Ja, duh, ik kom niet zomaar langs. Eerder werden mijn klachten afgedaan met: “Val eerst maar eens iets af…”

Ook een bezoekje aan de psycholoog stond op het programma. Hij gaat “mijn geval” overleggen met collega’s, had dit nog niet eerder meegemaakt, 70 kilo afvallen en dan nu ongelukkig zijn met haar lijf. Ik vind een dikker lijf echt niet lelijk, lelijk zijn staat bij mij gelijk aan onverzorgd zijn en niet met dik of dun zijn. Een dunner lijf is gezonder en ik wil wel gezond zijn en helaas gaat dat niet samen.

Druk met mijn werk, druk met mijn studie als gewichtsconsulent, kortom druk met mezelf. Genoeg redenen om me even terug te trekken uit het sociale gebeuren. Sociaal gebeuren wat me ook zoveel moois brengt, dus voilà daar ben ik weer!

39 opmerkingen:

 1. gevoel en realiteit gaan niet automatisch hand in hand. Ik hoop dat de lichamelijke klachten snel verholpen zullen worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik miste je al Claudia, ben blij dat je weer van je laat horen!! Moeilijk is dat hè, om je lichaam één te laten worden met je geest als dat naar jouw gevoel op de één of andere manier niet lijkt te kloppen. Ik heb er bewondering voor dat je daarbij hulp van buitenaf hebt ingeschakeld en wens je sterkte met alles!! Nu niet meer zolang weg blijven hoor, beloofd :)?

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toevallig zeiden het meisje van Brabbels en Kiekjes afgelopen vrijdag al tegen elkaar: we hebben al weer even niets van Claudia gehoord? Maar gelukkig je bent er weer en zo te lezen ben je druk geweest met allerlei dingen. Het lijkt mij ook verschrikkelijk moeilijk om je hoofd en je gevoel in dit te laten rijmen maar eigenlijk ook wel weer logisch meis, jeetje het is nogal niet wat.

  Sterkte met alles en ik zeg tot gauw!

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk weer iets van je te lezen Claudia. Toevallig....maar vandaag bedacht ik me al een poos geen posten meer van je te hebben gelezen. Dacht dat het aan mij of mijn blog lag, want soms worden nieuwe berichten niet in mijn side-bar weergegeven (zucht)
  Wat heb ik toch een bewondering voor je dat je zoveel bent afgevallen, ik weet dat het moeilijkste is om op gewicht te blijven.
  Wat fijn dat ze er eindelijk achter zijn waar die pijn vandaan kwam, alleen jammer dat er niets aan gedaan kan worden.
  Sterkte met alles meis.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super, even weer een post van jou te lezen!
  Toch wel fijn even erkenning te vinden van de pijn waar je mee liep/loopt lijkt mij.
  Houdt dit nu in dat je moet leren leven met pijn? Of.....
  Gewicht zegt niet altijd iets over gelukkig of ongelukkig zijn.
  Wel goed dat jij hier hulp bij zoekt.
  Ik heb zoveel bewondering voor je prestatie en hoe open je staat voor hulp en dus zelf de studie doet om anderen te helpen {?}
  Naast 'dit' sociale gebeuren hebben we ook nog een 'ander' leven waar we het gelukkig heel druk mee kunnen hebben;-).
  Succes!
  En tot de volgende keer!!

  Lieve groet van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat je weer sociale zin hebt! En dapper dat je hulp zoekt voor je moeiten..
  Sterkte deze moeilijke (feest)maand.
  Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn om je weer te lezen!
  Ik vind het heel goed van je dat je zo open bent....
  Ik heb enorme bewondering voor je doorzettingsvermogen!
  Je vertelde laatst al over je hiel.... Te idioot toch, dat het nu pas serieus wordt genomen?
  Sterkte met dit alles de komende tijd.
  Knuf.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn weer wat van je te horen al begrijp ik heel goed dat dat even geen prioriteit had. Je bent goed zoals je bent, een mooie verzorgde en vooral lieve vrouw. Je lichaam en geest moeten weer 1 worden, het is niet niks wat je hebt gepresteerd. Ik vind het fantastisch, 5 kilo kwijt raken lukt mij niet eens....goed dat je hulp zoekt en mensen die je de goede kant op kunnen wijzen. Gaat vast goed komen en doe hier maar lekker af en toe je verhaal, wij zijn heel goed in luisteren! Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hé grappig allebei 200 volgers! Best heel moeilijk om altijd gemotiveerd te blijven met op gewicht blijven, soms dwaal je even af. Hoop dat het goed gaat, vooral met je hiel!
  Wist wel dat je veel afgevallen was maar 70 kilo
  is wel ongelofelijk knap!!!!!!
  Hou vol en geniet ervan!

  Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn dat je er weer bent en ook fijn dat je nu toch erkenning krijgt dat er iets niet goed zit in die hiel. Ook al heb je daar al die tijd die ondraaglijke pijn van moeten aanvaarden. Ik hoop dat het snel beter gaat met de hiel, en dat je jezelf ook heerlijk gaat voelen zonder die 70 kilo. Meid wat een prestatie.

  Liefs Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ooh, lijnen, ja ik ben vanaf mijn 15e op dieet... en eigenlijk nog steeds. Soms iets minder, soms hopeloos hardnekkig, maar ik faal dan rampzalig. En soms gaat het vanzelf zonder nadenken.

  Maar hoe ik ook denk over mijn lijf... ik baal als ik dikker wordt en ben, maar als ik dunner ben raak ik soms de kluts kwijt, weet niet welke maat nu goed is en wat me staat... Terwijl ik er véél beter uit zie... Dat wéét ik wel, maar ik zie het soms niet... zó vol twijfels.... pfff en dan zijn mijn kilo's niets vergeleken bij jou gevecht met de kilo's...

  Ik vind het enorm knap en snap dat je lijf en je hoofd niet vanzelf op één lijn komen te staan. Ik ben nu anderhalf jaar netjes op gewicht... en ik weet het nog steeds niet, maar ben er ècht wel blij mee...

  Ik hoop dat je enkel ook vooruit gaat nu ze gevonden hebben wat er is. Dát alleen is al fijn, wéten wat er is... erkenning zal het misschien ook wel zijn, maar het is fijn.

  Fijn dat je weer een berichtje hebt gemaakt! Heel veel liefs, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijn én gezellig dat je er weer bent! Wat dapper van je om hulp te vragen, het is dan natuurlijk ook niet niks om 70 kg af te vallen, dat is niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk een hele omschakeling.

  Sterkte! Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat is het toch makkelijk om alles op te zwaar te gooien....je hebt gelijk hulp vragen je moet je weer prettig voelen.. je bent toch niet voor niks 70kilo afgevallen.... ik vind het GEWELDIG!
  groetjes
  Anita
  http://alle-mooie-dingen.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Fijn om weer iets van te horen. Rot als je je zo uit balans voelt. Maar wel goed dat je er aan probeert te werken en dat ze nu eindelijk weten wat er mankeert aan je hiel.
  Heel veel sterkte en liefs, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Claudia,
  Fijn om weer wat van je te horen. En wat knap dat je jezelf hebt laten zien! Ik vind het fijn om te horen dat je eindelijk erkenning hebt voor de pijn aan je hiel. Het is maar makkelijk om altijd het gewicht maar de schuld te geven....
  Ik vind het zo knap van je dat je de extaatjes kan laten staan, en gezonde alternatieven kiest. Ik ben helaas ook een emotie eter, en ben op dit moment zwaarder dan ik ooit ben geweest....tja, morgen is het weer maandag...nieuwe ronde nieuwe kansen.
  Ik wens je het allerbeste toe, en ook heel veel succes met je studie.
  liefs Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ben blij dat je erweer bent.....en nu blijven he???...sterkte met alles......liefs van mij...xxx.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zeventig kilo afgevallen, zoveel weeg ik niet eens. Een superprestatie Claudia maar ik kan me wel voorstellen dat het heftige reacties teweegbrengt. Goed van je dat je professionele hulp hebt ingeschakeld. Heel veel sterkte gewenst met alles, lieve groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Welkom terug meid, fijn weer van je te horen. Neem alles zoals het komt, stap voor stap, je hebt al een lange en zware weg afgelegd. Alsof je op mijn raad zit te wachten ;) Maar even serieus, RESPECT!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik heb zoveel respect voor mensen zoals jij die het lukt om een flinke hoeveelheid kilo's af te vallen, dan moet je wel enorm veel doorzettingsvermogen hebben, petje af (ondanks dat jij dat zo misschien nog niet voelt). Enne fijn dat je weer in blogland bent! Groetjes, Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hallo Claudia,
  Wat goed om weer van je te horen. Wat een prestatie meid, 70 kilo afvallen. Diepe buiging maak ik voor je. Alleen is het wel triest dat je dat allemaal hebt moeten doorstaan om nu eidelijk eens serieus te worden genomen. Wat ontzettend vervelend voor je dat er niets gedaan kan worden aan de pijn aan je hiel. Maar wel fijn dat je nu geopereerd gaat worden aan de navelbreuk. En voor je het weet is het januari hoor...
  Claudia, ik wens je ondanks alles een heel fijne kerst-maand... Geniet er een beetje van waar je kan...
  Lieve groet,
  Mirjam
  P.s. Heeft je dochter het nog naar haar zin in Rotterdam?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Een topprestatie om zoveel af te vallen, maar wat idioot dat lichamelijke klachten niet serieus worden genomen als je zwaarder bent. Knaagt ook aan je zelfbeeld. Zolang met pijn lopen is niet niks. Goed dat je hulp zoekt, ik weet uit ervaring dat ook al zegt je verstand dat alles goed is, het gevoelsmatige wel eens achterblijft....sommige hobbels blijven lastig te nemen....
  Maar vergeet niet te genieten van deze feestmaand, want die van 2011 komt maar 1 keer voorbij ;-)
  Groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat fijn dat je er weer bent en ontzettend knap dat je maar liefst 70 kilo bent afgevallen.
  Ik hoop dat je lichaam en geest helemaal in balans komen waardoor je nog lekkerder gaat voelen.
  Sterkte met alles de komende tijd!

  Groetjes, Marjolijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. 70 kilo???

  Meid wat een prestatie!!

  Ik heb bewondering voor je!
  Ik ben wel blij dat je er weer bent!

  Fijne week.

  Liefs Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 24. 70 kilo te veel zeg! Wow, goed gedaan.

  Ik hoop dat je de balans tussen jouw lichaam en je gevoel snel terug vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. He Meis,fijn dat je er weer bent en heel veel sterkte met alles,.....xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hoi Claudia,

  Goed om weer van je te horen! Zeventig kilo is niet niks Hou vol he!!!

  Liefs van Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Fijn dat je er bent Claudia,maar heb je ff geen zin,dan maar niet,erg als klachten niet goed worden bekeken,dat had ik met migraine,moets ik een asperine nemen,nou dat helpt niet tegen migraine,ik hoop dat alles goed komt voor,je hebt je porsie nu wel gehad en lijnen is iets,dat is gewoon moeilijk en al helemaal met al het lekkers,er ligt meer zooi in dde schappen als goed en deze drukken maatschappij,met al dat gejaag doet ook geen goed,een knuf van mij,liefs Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Pff..als je eenmaal in het 'circuit' beland ben je overgeleverd.......
  Tjee.....ineens snappen ze niet hoe je die pijn steeds bent doorgekomen........
  Super in ieder geval dat je 70 kilo's kwijt bent...en nu lukt het even niet maar kijk naar wat je allemaal hebt bereikt.....Super!
  En deze maand even wat minder....ach zo begrijpelijk.......mag je jezelf ook gunnen toch...?
  Hopelijk voel je jezelf ook straks zo trots op jezelf.......dat heb je toch zeker verdiend.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat fijn dat je we weer even terug bent. Ik lees in je verhaal veel hobbels op de weg maar waarvan enkele nu toch lijken een oplossing te vinden. Wat goed dat geholpen kan worden op zowel lichamelijk als psychies vlak. Niks mis mee het gaat erom dat je een weg inslaat om te herstellen. Hopelijk gaat het allemaal goed komen ik gun het je zo.

  Lieve groet,
  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 30. fijn dat je er weer bent,wat veel kilo's kwijt,super.
  sterkte met alles
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 31. fijn je verhaal te lezen wens je sterkte met alles weet zeker dat het je lukt je bent veel afgevallen dat is superrrr en heeft allemaal wat tijd nodig ...fijn weekend lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat fijn om weer eens van je te horen! Ik had al een aantal keren bij je gekeken. Ik zie niet altijd alle berichten en dit bericht zag ik pas net, gek genoeg had ik wel al bij je gekeken terwijl deze post er al stond, maar ik kon hem niet zien. Ik was anders van plan om je daar maar een berichtje te sturen. Maar dat kan nu hier en heb meteen een antwoord op de vraag die ik wou stellen;-)

  Wat onwijs knap van je, dat je zoveel bent afgevallen, dat toont doorzettingsvermogen!
  En wat vervelend van alle andere dingen, meid.Het is niet niks om te wennen aan een nieuw lijf, daar is acceptatie voor nodig, je vertrouwde "ik" zie je niet in de spiegel. Plus de dingen die je hiervoor al allemaal hebt meegemaakt, komt er voor jou misschien nu "een pas op de plaats" De vele emoties daarvan verwerk je ook niet zomaar.. geef het de tijd. En het is ook helemaal niet verkeerd om daar hulp bij in te schakelen, het kan je misschien wel de juiste handvatten geven, om de juiste weg te kiezen. Kom op hé, je kan het...als je 70 kilo weg kan werken, dan win je dit gevecht met jezelf ook nog wel!

  Dikke knuffel xx

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Lieve Claudia, trots zijn en vertrouwen houden in jezelf hoor!
  Je bent een leuk mens en je bent super goed bezig dus je gaat het redden hoor!
  Ik hoop je snel weer eens te zien???????
  Gaat het goed met je dochter in haar leuke huisje?
  Heel veel liefs
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Jeetje Claudia 70 kilo,wat een strijd zeg'
  Deze maand zal het niet meevallen...
  En dan die pijn pfff,dat je dan ook nog niet serieus wordt genomen,grrrr

  Hoop voor je dat het allemaal goed te dragen is
  Je kan trots op jezelf zijn

  liefs Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 35. He Meis,dank je wel voor de felicitatie`s voor mijn verjaardag,super lief,...fijne avond,...xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Nou aan aandacht geen gebrek :)!!
  Ja ,dat lijnen ? levenslang zullen we maar zeggen he ?
  Soms heeft de buitenwereld het er moeilijker mee dan jij zelf denk ik wel es
  Als jij je maar happy voelt hoor (dat hele magere hou ik niet van hoor!)
  hou je taai
  Gr Amy

  BeantwoordenVerwijderen
 37. lees net je stukjes en ben erg onder de indruk. de strijdt die je hebt gevoerd is niet niks pffftt!
  sterkte met alles

  haikey

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Wat een doorzettingsvermogen heb je Claudia. Echt heel goed van je.
  En wat een leuke foto die kaakjes met een strik. Vooral laten zitten die strik, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen