Pagina's

Tip

Met een klik op de foto wordt deze vergroot, met 2x klik zelfs bijna paginagroot!

dinsdag 31 augustus 2010

Schuurverkoop

Bo Butiek komt voor een keertje terug naar de Hoeksche Waard!!!

A.s. zaterdag 4 september vanaf 10.00 uur houdt Bo Butiek tijdens het dorpsfeest in Westmaas schuurverkoop aan de van Koetsveldlaan 1. De huidige voorraad van Bo Butiek mag weg tegen echte bodemprijzen. Voor de actuele voorraad kun je een kijkje nemen in de webwinkel: www.bobutiek.nl, maar uiteraard staat hier niet alles op, er is nog veel meer! Mocht er bij Bo Butiek niets van je gading tussenzitten dan kun je altijd nog slagen bij een van de vele andere kraampjes in het dorp, je komt dus zeker niet voor niets.

Tevens zal er in de schuur nog wat brocante aangeboden worden en andere zaken die in bij schuurverkoop niet mogen ontbreken (echte rommel voor een habbekrats dus).

Schrijf in je agenda: Zaterdag 4 september schuurverkoop in Westmaas!!!

Mocht je nog vragen hebben dan kun je me altijd bellen: 06-22065835 of neem eens een kijkje op de site van het dorpsfeest zelf: http://www.dorpsfeestwestmaas.nl

Tot zaterdag,
Claudia Leertouwer

maandag 30 augustus 2010

Een kijkje in ons huis: De eetkamerWe eten eigenlijk nooit (op feesten en partijen na dan) aan de eettafel in onze woonkamer. Je kunt ons bijna altijd hier vinden; de eethoek in de eetkamer naast de keuken. De meiden maken hier hun huiswerk, een televisie om tijdens het koken lekker te kunnen kijken (en ik biecht op, ook wel tijdens het eten).

De klepbank is een ideale plek voor al mijn tafelkleden, servetten en wat al diens meer zij. Alles nu keurig gerangschikt!

Helaas is dit best wel een donkere ruimte van ons huis, gelukkig kan ik veel goedmaken met kaarsen, ik ben gek op de gezelligheid van een brandend vlammetje.

zondag 29 augustus 2010

Een kijkje in ons huis: De halDe hal brengt niet echt veel nieuws. Zowel het kastje als de sidetable zijn als een langsgekomen op mijn blog. Maar ja ik wil heel mijn huis rond en dan maar een herhaling. De sidetable komt uit de slaapkamer bij mijn moeder vandaan, de kleur bevalt me niet echt. Ik heb het dan ook het plan opgevat om deze te gaan verven. Het ontbreekt me echter aan tijd, maar mocht ik me ooit eens gaan vervelen…

De hal, de eetkamer en ook de keuken hebben lichtgele muren. Ik heb echt een hekel aan de kleur geel. Tijdens de verbouwing van ons huis is mijn vader overleden. Ik was er dan ook echt helemaal niet bij. Meestal verzin ik iets en voert manlief dit uit. Maar ik verzon niets en ja de verbouwing moest toch verder. Op eigen initiatief heeft mijn man toen de kleur op de muren gekozen. Geel was zo lekker vrolijk en dat kon ik wel gebruiken. Ik heb lang niet durven zeggen dat ik het niet mooi vond, hij had het al zo druk. Gelukkig is hij nu wel zo ver dat hij ook inziet dat geel niet echt bij ons past en heeft ook de intentie op de muren te gaan sausen. “Is zo gebeurd”, zegt ie, maar wanneer...zaterdag 28 augustus 2010

Een kijkje in ons huis: Het toiletJa ja Floor, vandaag maar het toilet, dan hoef ik inderdaad niet zo veel op te ruimen. Ik heb er ook eigenlijk niet zo veel over te zeggen, zo klaar dus. Ik ben dan ook maar gelijk even verder gegaan met twee andere plekjes, deze geagendeerd (met dank aan Lynda), dat geeft me even wat ruimte om aan de keuken te gaan beginnen. Ik ben bang dat ik deze niet in 1 dag ga redden.

vrijdag 27 augustus 2010

Een kijkje in ons huis: De gangIn deze gang lijkt het wel of ik niet veel hebben hoeven ruimen maar dat viel nog even tegen. In januari, ja januari (wel van dit jaar dan) is mijn man begonnen met het verleggen van de kelderingang. Helaas liep dat niet zo voorspoedig en het lijkt er nu toch echt op dat er van uitstel afstel gaat komen. De oude tegels uit de kelder lagen al vanaf toen netjes, dat dan weer wel, opgestapeld in de gang. Een paar keer was ik het zo zat en heb hem vriendelijk verzocht deze naar de schuur te verplaatsen maar dan wilde hij op zo’n moment altijd net weer eens verder gaan met de kelder. Vandaag was ik het echt zat en heb ze zelf maar naar de schuur gebracht. Misschien dat dit er nu wel tot leidt dat hij nu wel weer verder gaat, juist nu ik alle fotolijstjes weer eens keurig heb afgestoft en dat waren er nogal wat.

De gang splitst ons huis als het ware in tweeën, links het woongedeelte met een houten vloer en rechts de keuken en mijn kantoor met tegels.donderdag 26 augustus 2010

Een kijkje in ons huis: De erkerTussen de zithoek en de eethoek in onze woonkamer in hebben we plaats voor een extra zitje in de erker. Mijn favoriete plekje in huis. Ik heb niet echt een tv-mens en hier is het door de ramen heerlijk licht om lekker een boek te kunnen lezen. Naast me alle nog te lezen boeken binnen handbereik.

Het opruimen hier viel nog niet mee, want als ik dan ga opruimen dan pak ik ook gelijk alles aan, dus ook de binnenkant van de kasten. Het bovenste stuk van de kast bied heel veel plaats, de kookboekverzameling van mijn man (niet dat hij er ooit iets uit gemaakt heeft maar wie weet), het koffie-thee-suiker set van mijn overgrootmoeder, een kan van mijn andere overgrootmoeder (zelfs betovergrootmoeder van mijn meiden), beiden leven inmiddels niet meer, een dierbare herinnering dus maar ook mijn woon- en tuin boeken, waar ik er nooit teveel van kan hebben.

Achter de deurtjes mijn kerstservies, allerhande vazen en potjes, alle lekkere huisgeurtjes en veel nog veel meer.

Inmiddels was het al laat geworden en ook nu wilde ik uiteraard weer foto’s maken. Foto’s maken in het donker valt nog niet mee.

woensdag 25 augustus 2010

Een kijkje in ons huis: De zithoekVanmorgen weer druk aan de slag geweest, maar ook onze zithoek is nu opgeruimd. De zithoek is de plek in huis waar we lekker kunnen televisiekijken, vergezeld van een knetterend haardvuur. De haard gebruiken wij als verwarming, de thermostaat van de cv hangt dan ook boven omdat de haard zoveel warmte geeft dat de cv anders niet meer zou aanslaan en we willen het boven toch ook aangenaam hebben. De vloer is nog origineel uit 1906 met de verweerde plekken van de watersnoodramp van 1953 erin. Dit maakt het voor ons zo lastig om een keuze te maken voor de plek van de eethoek. Nieuwe planken passen niet in een oud huis, oude planken zijn te afwijkend van deze door de tand des tijds verweerde planken. Tot op heden zijn we er nog niet uit.

maandag 23 augustus 2010

Een kijkje in ons huis: De eethoek in onze woonkamerIk heb het voornemen om iedere keer een ander hoekje van ons huis op de foto te zetten. Voor mij een mooie stok achter de deur om iedere keer een stukje van ons huis op te ruimen. Je wilt tenslotte wel dat een en ander netjes op de foto staat. Normaal gesproken ben ik ook erg netjes maar de laatste tijd komt het er niet echt van. Ik neem me iedere keer weer voor om alles gelijk op te ruimen maar het resultaat is toch vaak een puinhoop. Nu de meiden morgen weer naar school gaan wil ik hier dan ook echt verandering in gaan aanbrengen.

Vandaag begonnen met de eethoek, niet echt groot dus hier was ik snel klaar met opruimen. Met het herfstige weer vandaag viel mijn oog op roze bloemen (met wat onkruid gecombineerd). Roze is echt mijn lievelingskleur terwijl ik qua inrichting normaal meer voor de naturellen look ga en mijn voorkeur naar witte bloemen uitgaat. Wie weet wat de volgende keer brengt.
Heel veel bestek want ik hou er nu eenmaal van om lekker te koken en dan ook heel veel mensen uit te nodigen om mee te eten.

We zijn nog niet klaar met de verbouwing en zijn er nog steeds niet uit wat hier op de vloer moet komen!!!

zaterdag 21 augustus 2010

Zonnebloemenzee
Op de terugweg van een productief dagje shoppen samen met mijn zus moesten we onverwachts omrijden vanwege olie op het wegdek. En toen, ja toen kwamen we langs een schitterend bloemenveld en kon ik het niet laten om te stoppen om een paar foto’s te maken.

Zon- Zon- Zonnebloemenzee
zonnebloemen draaien met de zon mee
en ’s nachts heel vlug
Draaien ze weer terug.

Bij terugkomst in de auto biechtte mijn zus op dat ze er een paar geplukt had en die staan nu lekker bij mij in de tuin!dinsdag 17 augustus 2010

Rijk?Lia van I found my Home plaatste een post over een reactie die zij gekregen had met de strekking dat zij alleen maar zo mooi en sfeervol kon wonen omdat ze zoveel geld had. Hier wil ik graag nog iets over kwijt. Mijn reactie op haar post was als volgt:

Ik ben rijk ja, ik heb 2 gezonde dochters, een man, werk en een fijne plek om te wonen. Dit is ook wel eens anders geweest en toen is de rijkdom mij ontnomen.

Sfeer, stijl en klasse is niet te koop, hoeveel geld je ook hebt. Als je hier gevoel voor hebt ja dan ben je rijk.

Natuurlijk begrijp ik ook wel dat het hier om geld ging, maar wanneer ben je rijk in materieel opzicht, toch ook pas echt wanneer je tevreden bent met wat je hebt.

Twintig jaar geleden begonnen wij in een flatje van Nlg. 43.000,- (Euro 19.500), de auto van mijn vader was duurder, en nadat we dat volledig opgeknapt hadden 1½ jaar later voor verkochten voor Nlg. 67.500,-. De buurt sprak er schande van. Hierna tijdelijk in de achterbuurt van Rotterdam moeten vertoeven omdat ons nieuwe Premie A huis nog gebouwd moest worden en dat wij zonder onze “winst” niet hadden kunnen kopen. Vele verhuizingen met de bijbehorende zelf uitgevoerde verbouwingen volgden. En nu, ja nu wonen wij in een aller-fijnst woonboerderijtje, wat zonder heel veel verbouwingsleed niet zo fijn was geweest. In anders ogen zijn we ongetwijfeld rijk in materieel opzicht maar daar hebben ook heel wat bloed, zweet en tranen en heel hard werken aan ten grondslag gelegen. En wij, wij zijn meer dan tevreden met wat we nu hebben.

maandag 16 augustus 2010

3x een BoeketjeDrie boeketjes in huis, drie keer met een Hortensia. Drie keer dezelfde bloem maar toch drie keer zo verschillende boeketjes.

vrijdag 6 augustus 2010

Een award!!!Ik ben zo blij, net terug van drie weken vakantie word ik direct verblijd met een award, wat een eer. Dank je wel lieve Lina. Hopelijk wordt je nieuwe blog Lina's log net zo’n succes als je anderen, maar dat komt wel goed denk ik. Uiteraard moet ik nu wel met de billen bloot; 5 geheimen die jullie in blogland nog niet van mij weten. Met een schaamrood op mijn kaken, hier komen ze dan:

1. Ik van origine een echte boekhoudster ben, goed met cijfers en totaal niet creatief.
2. Ik rook niet, drink niet maar eet veel te veel.
3. Ik geef veel te veel geld uit aan mijn meiden en ons huis.
4. Ik ontzettend bang ben voor muizen. Nu, net terug van vakantie, onze poezen heel snel binnen ontboden heb, aangezien in hun afwezigheid een muis bezit heeft genomen van onze woonkamer. (wat wil je ook in een oud boerderijtje aan de rand van het dorp)
5. Ik op 31 december van dit jaar 40 wordt en daarom (voor het eerst) mijn zussen bij ons in de polder oud en nieuw komen vieren. Dus zin in een feestje, je bent van harte welkom!

Nu aan mij ook de eer om vijf andere dames te nomineren:

1. Ingrid van Home&Lifestyle omdat ze zulke ontzettend mooie foto’s maakt. Ik heb het al eerder gezegd maar het blijft genieten.
2. Ingrid van My Moments of Time omdat ik zo heerlijk bij haar kan weg zwijmelen.
3. Anita van Scarborough Fair heeft een heel sfeervol blog, de sfeer waarvan ik hou!
4. Erna van With Love omdat ze ook zo’n echte hartjesfan is, ik moet er nog steeds eentje bij haar bestellen!
5. Lynda van Een klein stukje van mij omdat het haar gewoon lukt om heel blogland op zijn kop te zetten!

Wat een leuke start om zo weer met het bloggen te starten. Ik kom snel weer eens bij jullie langs, daar ik het in de vakantie niet echt van gekomen.

Liefs Claudia

dinsdag 3 augustus 2010

FlessenpostBeperkte verbinding; post op de ouderwetse manier.