Pagina's

Tip

Met een klik op de foto wordt deze vergroot, met 2x klik zelfs bijna paginagroot!

dinsdag 17 augustus 2010

Rijk?Lia van I found my Home plaatste een post over een reactie die zij gekregen had met de strekking dat zij alleen maar zo mooi en sfeervol kon wonen omdat ze zoveel geld had. Hier wil ik graag nog iets over kwijt. Mijn reactie op haar post was als volgt:

Ik ben rijk ja, ik heb 2 gezonde dochters, een man, werk en een fijne plek om te wonen. Dit is ook wel eens anders geweest en toen is de rijkdom mij ontnomen.

Sfeer, stijl en klasse is niet te koop, hoeveel geld je ook hebt. Als je hier gevoel voor hebt ja dan ben je rijk.

Natuurlijk begrijp ik ook wel dat het hier om geld ging, maar wanneer ben je rijk in materieel opzicht, toch ook pas echt wanneer je tevreden bent met wat je hebt.

Twintig jaar geleden begonnen wij in een flatje van Nlg. 43.000,- (Euro 19.500), de auto van mijn vader was duurder, en nadat we dat volledig opgeknapt hadden 1½ jaar later voor verkochten voor Nlg. 67.500,-. De buurt sprak er schande van. Hierna tijdelijk in de achterbuurt van Rotterdam moeten vertoeven omdat ons nieuwe Premie A huis nog gebouwd moest worden en dat wij zonder onze “winst” niet hadden kunnen kopen. Vele verhuizingen met de bijbehorende zelf uitgevoerde verbouwingen volgden. En nu, ja nu wonen wij in een aller-fijnst woonboerderijtje, wat zonder heel veel verbouwingsleed niet zo fijn was geweest. In anders ogen zijn we ongetwijfeld rijk in materieel opzicht maar daar hebben ook heel wat bloed, zweet en tranen en heel hard werken aan ten grondslag gelegen. En wij, wij zijn meer dan tevreden met wat we nu hebben.

29 opmerkingen:

 1. Mooi gezegd meid, maar echt rijk ben je inderdaad als je alles gezond en wel om je heen hebt, daar kan geen geld tegen op
  en je weet het ieder huis heeft zijn kruis, dus je hoeft op niemand jaloers te zijn, want het is bij iedereen wel wat
  Wij genieten gewoon lekker van wat we hebben :-)
  Lieve groetjes en een fijne dag!
  Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk dat is rijkdom! Mooi gezegd, je dierbaren, je gezondheid dat is de grootste rijkdom daar kan niets tegen op!
  En het genieten van een ander z'n rijkdom, z'n goede smaak, zonder jaloezie!
  fijne dag en geniet van alles wat je hebt!
  lieve groet Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja wat is rijk???

  Ik denk dat het heel veel met tevredenheid te maken heeft!!
  Je kunt je rijk voelen en geen geld hebben.....en stikken van het geld en heel erg eenzaam zijn. Dan voel je je beslist niet rijk!!
  Ik denk ook dat het heel veel te maken heeft,of je lekker in je vel zit!
  Je hebt een prima reactie gegeven daarop, dat vind ik vaak moeilijk!!

  Gelukkig voel ik me vaak heel erg rijk met een zonnestraaltje of een bloemetje!!

  Fijne dag, groetjes Thea

  Oja, sommige mensen zijn overal en altijd jaloers, en laten dat graag merken in een reactie.....meestal anoniem!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Recht uit m'n hart! Wij zijn ook een aantal keren verhuisd, maar daardoor gaan we nu wel binnenkort in ons droomhuis wonen en dat had niet gekund als we in ons ieniemienie huisje waren blijven zitten wat we 22 jaar terug kochten. En écht geluk zit, weet ik inmiddels, in hele andere dingen: gezondheid, werk, en je geliefden om je heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook ik voel me zo ontzettend rijk met alles wat ik om me heen heb. Er zijn zoveel kennissen om ons heen die het financieel veel beter hebben dan ons maar die nooit tevreden zijn en altijd maar naar een ander kijken. Ik zou echt met niemand willen ruilen.
  Lieve groetjes van Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat kunnen mensen soms toch snel oordelen.
  En ook al was je rijk, wat dan nog als je er hard voor werkt is dat toch geen schande.
  En soms kun je met weinig hele leuke dingen realiseren.
  Wij hebben nog steeds ons eerste huisje, en daar ben ik net zo blij mee als een ander met een kasteel.
  Geniet lekker van wat je hebt, en trek je van jaloerse mensen niets aan.

  Liefs Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben ook begonnen op een klein flatje in een niet zo'n denderende buurt voor 70.000,00 (guldentijdperk!!). Rem studeerde nog, en ik moest het alleen opbrengen. Inderdaad na een jaar elke dag klussen hebben (en de Gammakrant van voor na achteren uitgespit te hebben) we het een jaar dáárna goed verkocht. En hebben we een groot tussenhuis kunnen kopen in een goede wijk. Inmiddels had Rem een baan met uitzicht op vaste aanstelling. In dat huis, pakken we steeds een ruimte aan... en tuurlijk heb ik ook een "droomhuis" in mijn hoofd!!

  Maar ik ben namelijk héél veel blijer, met dat ik weer kan werken (was 100% afgekeurd en dat vond ik afgrijselijk) en een eigen bedrijf kon beginnen en daar geniet ik volle teugen van. OK, er is het eerste jaar veel privégeld ingestopt, maar iedereen geniet, omdat IK er zo van geniet en ik weer IK ben!!

  Dat is rijkdom, hoor, het zal wel tussen mijn oren zitten, maar ik ben heel gelukkig, dat ik dit bedrijf(je) nu heb en om mijn stofwisselingsziekte heen kan bouwen en functioneer!! Mijn gezin is daar ook weer héél blij mee, want ik stráál weer.... en dat kan je nèrgens kopen!

  En met weinig geld (marktjes, kringloop, marktplaats) en potten verf van de Gamma, stofjes van de markt, kan je in huis een heleboel bereiken! En natuurlijk hard werken, want het gaat niet vanzelf....

  Geniet van je mooie woonboerderijtje!!! Ik geniet van je mooie foto's en berichtjes, samen met een lekker bakkie thee!!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi gezegd Claudia.....geniet van je dagje meid...

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zit me gelijk weer groen en geel te ergeren.. En nee niet aan jou, prachtig geschreven. Maar mensen, dat oordelen bah... Ik woon nu eindelijk in een eensgezinswoning, de manier waarom had voor mij niet gehoeven en ga ik verder niet uitleggen. Mijn droom is een boerderij langs de Rotte en ik hoop dat me dat ooit gaat lukken. Maar ik woon net zo goed in een plaggenhut, ik kan namelijk overal gelukkig zijn met en zonder geld. Ben erg arm geweest en ben nu niet rijk in geldopzicht, ben wel geestelijk rijk waardoor ik hopelijk nooit zulke boute uitspraken ga doen.
  Leuk weer wat van je gelezen te hebben.
  Fijne week meis.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tsja Claudia als ik iets geleerd heb, is dat geluk en echte rijkdom niet in die hoop met stenen zit, dus vind jouw blog vandaag een complimentje waard! Een mooi huis maar doodongelukkig, terecht komen in een totaal uitgeleefd huurhuisje zonder spullen en met nog minder dan een low-budget opnieuw beginnen, maar wel van buitenstaanders compliment krijgen dat er een warme en gezellige sfeer hangt ... da's rijkdom! En toen het lukte om toch weer een eigen huisje te kopen ... ha toen voelde ik me even rijker dan onze koningin :-)

  Fijne dag!

  Liefs,
  Colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Claudia,ik zeg net als jij altijd tegen Dre wij zijn rijk met het geen wat we om ons heen hebben,elkaar,onze diertjes en we tweeen zijn gezond,ons huurhuisje en verder maakt het ons niet zoveel uit.Onze tuin en huis zijn met een low-budget ingericht en voor ons hoeft het allemaal niet zo weelderig en luxe te zijn.
  We zijn tevreden en happy zo en dankbaar,je hebt helemaal gelijk wij denken er ook zo over.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie woorden Claudia! Mijn geluk zit hem niet in geld, maar in mijn gezin en onze gezondheid. Ik geef wel eerlijk toe ook blij te zijn met een leven zonder financiële zorgen, maar dat ben ik ook met onze doorsnee hoekwoning. Echte rijkdom zit van binnen, niet in de portemonnee!

  Lieve groetjes,Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Waarheid als een koe.
  Niets aan toe te voegen...als je gezond bent en je mag je kids groot zien worden wat wil je dan nog meer.....
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je hebt gelijk Claudia, wij waren vroeger bezig een huis te kopen. We waren nog erg jong, en dat was te duur dus we gingen huren. Daar is niets mis mee, maar wel in ons achterhoofd van misschien kopen we nog wel een keer. Maarrrr onze huurwoning beviel zo goed en toen kwamen de kinderen en ik niet meer weg wilde. Want dan kwam ik ergens in een rijtje terecht met veel kleinere huizen en ik zag er enorm tegenop. We wonen nu hier bijna 30 jaar, en we hebben met toestemming er echt ons huis van gemaakt. En die verbouwing koste ons natuurlijk niet zoveel omdat wij gewoon heel handig zijn. Maar ook dan hoorde we heel vaak "jullie zijn gek", maar ik woon hier wel het grootste gedeelte van mijn leven met plezier en dat vind ik toch wel het belangrijkste. En nu......komt ons huis te koop. Tja, en we gaan het toch maar uitzoeken of het niet te laat is en anders huren we gewoon lekker verder. En dat is rijkdom, gelukkig zijn met wat je hebt. Ik besef me nu dat als wij vroeger gekocht hadden met onze klus ervaring dan hadden we ook heel vaak kunnen verdienen aan de woningen, maar wij hebben dat niet gedaan maar die het wel gedaan hebben, die hebben groot gelijk gehad.
  Waar het commentaar van iemand niet toe kan leiden, een mooie post.

  lieve groet Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 15. GELUK IS TEVREDEN ZIJN MET WAT JE HEBT.

  Lia schrijft ook zoiets, maar dit wilde ik al zeggen voordat ik haar post gelezen had.

  Lieve groet
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zo en dat staat als een huis.
  Niets meer dan de waarheid, en mooi geschreven.
  Claudia.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb het berichtje op Lia d'r blog ook gelezen, en ik moet zeggen dat het mij ook behoorlijk bezig heeft gehouden. En plaats vervangend was ik ook behoorlijk boos.
  Uit ervaring weet ik ook dat niets vanzelf gaat, dat je heel erg hard voor moet werken en ook een flinke berg geluk in je leven moet hebben.
  Liefs Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dit is me uit het hart gegrepen! Ik vind het zó erg als mensen menen te oordelen zonder er ook maar iets van af te weten! Dat kan ik echt niet uitstaan! Je kunt nooit in iemands knip kijken, en ook ik vind dat ware rijkdom niet veel met geld te maken heeft (al maakt het het leven wel een stukje makkelijker als je het hebt, dat moet ik toegeven). Ook wij hebben ons huis nog in een zeer voordelige tijd gekocht en hebben er al onze spaarcentjes ingestopt en ook heel veel zelf gedaan. Het is nog steeds niet af, maar we wonen heerlijk. Heel veel spulletjes komen bij de kringloop of van brocantemarkten vandaan, en dat geeft mij zoveel plezier, en het kost weinig. Misschien niet helemaal spik en span, maar daar zie je op de foto's natuurlijk niet zoveel van!
  Hè, ik kan me daar echt over opwinden, dat iemand zoiets durft te schrijven! Kom dan niet zou ik zeggen!
  Ik zal je trouwens gelijk even toevoegen aan m'n sidebar, je hebt een superleuk blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. met alles wat hierboven is geschreven ben ik het zoooo eens, liefs Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 20. wAAROM TOCH HEEL DIE UITLEG?
  WAAROM VERANTWOOR JIJ
  DE RIJKDOM DIE JE BEZIT,
  eN ALS JE ER KEIHARD VOOR WERKT
  DAN WORDT HET NOG AANVAARDT DOOR ENKELEN
  MAAR ALS JE STOPT MET WERKEN
  WEE OH WEE !

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hier heb ik niets, maar dan ook niets aan toe te voegen Claudia!
  (En nee, hij smaakt er vast niet lekkerder door, maar het ziet er zo gezellig uit haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Prachtig verwoordt ! Het is inderdaad de kunst om het geluk te halen uit dat wat je hebt . Velen kunnen dat niet en zijn dan jaloers op anderen, eigenlijk heel erg jammer .

  Heerlijk zoals jullie je paleisje verworven hebben en wees er maar trots op, je hebt het allemaal zelf gedaan .
  groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hoi Claudia,

  Ik zag bij Hennie van Room Seventeen dat je het maken van een link lastig vindt. Hieronder vind je een uitleg, misschien heb je er iets aan. Ik hoop dat ik niets vergeten ben te beschrijven, maar ik denk dat je er een heel eind mee komt. Succes!

  Ga naar de betreffende give away.

  Klik op de afbeelding die je wilt linken met de rechtermuisknop en geef opslaan als. Sla de afbeelding op.

  Klik op de titel van de betreffende give away. Je ziet dan helemaal links boven in je scherm een http://... staan. Klik daar op, zodat de http een andere kleur krijgt en selecteer op deze manier de betreffende http. Klik daar ook met je rechtermuisknop op en kies voor kopieren.

  Nu ga je naar je eigen blog. Kies ontwerpen. Kies ‘een gadget toevoegen”. Kies uit de mogelijkheden voor het 'toevoegen van een afbeelding'.

  Zet bij de titel bijv. Give away “Home & Lifestyle”. Zet eventueel iets bij bijschrift. Ga in het vakje achter koppeling staan, klik daar op met je rechtermuisknop. Geef Plakken en het gekopieerde http://... van de give-away wordt er neergezet. Aangezien er al een http:// staat en de gekopieerde tekst daar ook mee begint, moet je één http:// weghalen, omdat de link anders niet werkt.

  Klik op Bladeren bij Afbeelding vanaf computer. Kies de afbeelding van de give away en geef rechts onder aan Openen.

  Nu kom je weer terug in je gadget. Kies opslaan en je komt weer terug in het menu Ontwerpen. Verschuif indien gewenst je gadget naar beneden om het op een andere plek te krijgen. Geef opslaan in het menu Ontwerpen.

  Dat was het! Ik hoop dat het werkt!

  Lieve groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hmmmm wat is rijk?... Ben altijd benieuwd wat mensen schrijven. De aandacht van mij werd direct getrokken om ook het verhaal te lezen van Lia. Ja, jammer dat sommige mensen niet zien hoe rijk zij zijn. Kunnen zij wel genieten als de eerste zonnestralen van de dag begint, of de aandacht in hun omgeving, gezondheid etc.
  Vind altijd dat het betuigd van de persoon zelf, wellicht afgunstig. Er wordt heel veel gedeeld in blogland en helaas heeft de persoon de ogen niet geopend gekregen dat er zoveel tips en tops staan dat je met minder ook heel leuk, mooi, prachtige dingen om je heen kan creëren. Het is aan jezelf hoe je je geluk en "rijkdom" invult, kan al zijn met een mooi woord voor een ander. Helaas heeft deze persoon voor nare woorden gekozen en toch wil ik wat positiefs aan diegene meegeven dat haar of zijn ogen worden geopend naar al die mooi, lieve, tedere, zorgzaamheid hier in blogland. Laten we gauw dat nare vergeten en hoe een ieder daar invulling aangeeft is aan zichzelf, het begint toch echt bij jezelf!
  En ik, ik ben blij met jou lieve Claudia. Je geniet en wilt dat graag delen. Ook ik voel me zo bijzonder rijk, niet in materiële dingen maar al bij het krieken van de dag, dat ik toch weer gezond mag opstaan en mijn lieverds weer heerlijk mag aankijken. En als de dag afgesloten wordt dat we elkaar toch kunnen zeggen dat ik van ze hou, dat is voor mij pas rijkdom en al het andere komt dan echt vanzelf! Ook ik had er in moeten geloven, maar het gebeurt echt. Een mooi huis creëer je pas als je pas gelukkig bent met jezelf. Zie alweer dat ik teveel schrijf sorry Clau, je bericht heeft me zo aangegrepen. Geniet van komend weekend, liefs en een heel dik zoentje van Cin x

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Mensen beseffen gewoon niet vaak wat en hoe iets tot stand is gekomen. Mensen denken dat anderen die het beter hebben het is komen aanwaaien maar dat is natuurlijk niet zo, dat is hard werken. Ondertussen kunnen die mensen wel flink anderen kwetsen en dat is vervelend.
  En jij mag trots zijn op jezelf ! Dat heb je toch maar mooi allemaal bereikt met hard werken !

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hoi Claudia, heel verbaasd was ik bij het lezen van je post. Ben wel even terug gaan kijken bij de oorsprong van het verhaal. Wat zal ik zeggen, niets eigenlijk.. laat het maar bij de ander. Sinds de tijd dat ik begonnen ben met mijn blog lees ik met veel plezier de mooie, soms droevige, pijnlijke verhalen. Zie heel veel mooie plaatjes van gezinnen, buitenleven en interieurs..groot en klein. Heerlijk gewoon. Geniet van al deze mooie mensen.

  Nu lekker genieten van heel fijn weekend ;)

  Groetjes, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ha Claudia,

  Leuk dat je mee doet met mijn give away, je schrijft ook dat je me gaat volgen, maar ik zie je logo niet,kan dat kloppen?

  fijn weekend en groetjes
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hi
  Thanks so much for your visit today, you have a beautiful blog!
  Take care
  Kristin

  BeantwoordenVerwijderen