Pagina's

Tip

Met een klik op de foto wordt deze vergroot, met 2x klik zelfs bijna paginagroot!

donderdag 10 juni 2010

Zussen
Dank jullie wel voor alle lieve reacties op mijn vorige post met de foto’s van mijn zus. Mijn zus kon wel even een opkikkertje gebruiken. De zorg voor mijn moeder de laatste jaren van haar leven zijn voor ons zo zwaar geweest. Nu ze overleden is, krijgen we eigenlijk alleen maar te horen: “Het is beter zo.”. Natuurlijk is het beter zo, maar dat neemt niet weg dat we nu geen vader en geen moeder meer hebben en wij hen verschrikkelijk missen. Werkelijk niemand (zeg familie) om ons heen denkt er nog verder aan. De eerste moederdag en haar eerste verjaardag na haar dood heeft bij hen geen enkele reactie uitgelokt en dat doet verschrikkelijk veel pijn. Zelf onze oma (haar moeder) heeft niets van zich laten horen!

Gelukkig praten we er onderling veel over en kunnen inmiddels wel om haar streken lachen. De keren dat ze door de politie op haar scootmobiel van de weg gehaald is, we haar zelfs een keer op het politiebureau hebben moeten komen ophalen, de keren dat ze compleet aangekleed en gedouched midden in de nacht klaar zat om door ons opgehaald te worden om iets leuks te gaan doen (en natuurlijk boos was dat er niemand kwam opdagen) of juist nog in bed lag als we weg moesten, de keer dat ze verdwaald (en voor ons dus kwijt) was op vakantie (in een groot resort lijken al die gangen en deuren ook allemaal op elkaar). Ja we hebben heel wat met haar meegemaakt. Herinneringen met een lach en een traan!

Meiden (zussen) we komen er wel en met zijn drietjes zijn we ook familie al is het dan nog maar een kleintje!

23 opmerkingen:

 1. Helaas gaat dat vaak zo dat mensen er niet meer aandenken wij maken helaas hetzelfde mee,wat heel moeilijk/pijnlijk is ook wij zijn met zijn drietjes en, proberen het samen te doen.
  Maandag as gaan we mijn moeder haar as verstrooien.Zie er nu al als een berg tegenop en heb lang moeten nadenken of ik er wel bij wil zijn.

  Lieve gr van ons

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik wil dit stukje éigenlijk aan mijn dochters laten lezen....het doet me telkens weer zo'n pijn als die twee elkaar "de tent uitknokken".
  Ik heb zelf geen zus, maar het klinkt altijd zo mooi, net als hier bij jou.......

  Liefs,
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wordt er koud van als ik dit alles lees. Iedereen gaat weer zijn eigen gang hé, en dit wordt zo gauw weer vergeten.
  Fijn dat jij je zussen nog heb om mee te praten, wens je veel sterkte toe, groetjes Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk dat jullie het zo goed kunnen vinden als zussen onder elkaar! En idd. ook met een traan maar ook zeker met een lach de leuke en grappig herinneren kunnen ophalen. Hou dit samen vast en jullie kunnen de hele wereld aan.

  Grote Hugggggg van mij! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo herkenbaar!!!
  Net ook nog potje zitten janken, is het gewoon een dag voor.
  Moederdag was voor ons ook zo moeilijk en 1 juli, haar verjaardag komt er aan, dus...
  Oké, het leven gaat gelukkig door, en oké, je bent samen, ik dan, met zuslief en samen kun je ook veel.
  Maar ieder verwerkt zijn verdriet op zijn eigen manier en dat moet je zelf doen.
  En gelukkig komen ook de leuke dingen steeds meer naar boven, maar ook hier wordt je nog helemaal week van, toch?
  Maar je kan er met niemand zo goed over praten, als met je zus(sen).

  Dus, dikke kussen aan jouw zussen, ze zijn onmisbaar, zeker in deze situaties.

  Groetjes, Margot XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn schoonmoeders man (stiefvader van Rem) is ook zeer jong overleden (62). Zij praat/praatte nog geregeld over hem en vertelde het eerste jaar van alles. Over dat ze elke dag álles vréselijk vond. Omdat ze soms wel tig keer iets wilde vertellen of laten zien aan hem.... en dat kon (definitef) niet meer... En de mijlpalen door het jaar heen, of feestdagen, het eerste jaar deed alles het meeste zeer...

  Ik weet dat niet aan den lijve, maar zag het wel bij haar gebeuren de afgelopen jaren. Het is inmiddels zo'n 5 jaar geleden, het slijt, zoals zij 't zegt, de dagen zijn weer leuk en lekker gevuld...!!! En ze kan gelukkig haar ei bij ons, haar zus en haar dochter kwijt... 't Is af en toe wel emotioneel, maar met mijn tranen is zij weer een beetje pijn kwijt...

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is wel herkenbaar...na het overlijden van mijn moeder (mijn vader is al 23 jaar geleden overleden) twee jaar terug hebben we van haar familie ook niets meer gehoord...terwijl mijn zus wel gebeld is door familie van mijn vader...om naar ons te informeren hoe het nu met ons ging na het overlijden van mijn moeder! De omgekeerde wereld dus! Dat was natuurlijk vreselijk lief, al hadden we meer verwacht uit haar eigen hoek!

  Gelukkig maar dat je je zus(sen) hebt waarmee je het kunt delen!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Claudia,

  Wat fijn dat jullie elkaar hebben! Het gemis van een vader en moeder is inderdaad groot. Ik ben heel blij dat ik van mijn ouders nog kan genieten. Onze momenten samen koester ik. Ik denk dat wat jullie doen, het levend houden van de herinneringen, een hele goed manier is om het verlies te verwerken en ze in jullie gedachten te houden.

  Fijne avond!

  Lieve groet, Madelief

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wat lijkt me dat moeilijk om geen ouders meer te hebben. Gelukkig heb ik ze beiden nog en mijn man ook al zijn die al op hoge leeftijd! En al denken mensen om jullie heen niet meer aan hen, jullie zullen ze nooit vergeten! Gelukkig kunnen jullie samen alle herinneringen ophalen, fijn om het zo goed met je zussen te hebben! Ik heb geen zus maar het lijkt me heerlijk en soms "mis" ik dat wel eens...
  Ze heeft trouwens prachtige foto's gemaakt!!
  Fijne dag en sterkte met elkaar!
  lieve groet Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Claudia,

  Juist in die begin tijd heb je elkaar zo nodig. Fijn dat jullie wel samen herinneringen kunnen ophalen. Koester jullie zussen zijn maar goed!!!

  Veel liefs en alle sterkte!!
  Groetjes
  ALma

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat kan ik zeggen Claudia, mensen zijn vaak zo lomp.. mijn ervaring helaas is dat het na 2 weken klaar moet zijn. Het leven gaat door niet zeuren.. tot dat mensen het zelf mee gaan maken, maar zelfs dan ...... Ik vind het in ieder geval fijn te horen dat je nog je zussen hebt!!!! ik heb vrijwel niemand uit mijn verleden en eigenlijk maakt me dat geen fluit meer uit (na heel veel pijn hoor) wat ik heb is echt en de rest..pfff...
  Ik wens je dan ook sterkte voor een hele hele lange periode
  Knuff Madelon

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijn dat jullie het samen kunnen delen, het is niet zomaar voorbij....en het kost tijd.
  Prachtige foto's trouwens. En je blog ziet er ook zo bloemig uit, heel zomers, lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een prachtige foto's heeft je zus gemaakt!!
  moet ze naar een blad als Landleven sturen of grasduinen, schitterend !!

  tsja en dan deze post, ik weet sinds kort wat het is om geen mams en paps meer te hebben, en ik vind het zwaar, echt waar, al ben ik wel heel dankbaar dat wij zo'n hecht gezin zijn, nu mijn broer zo ernstig ziek is, merken we die familieband juist heel sterk onderling...
  dus wees vooral blij dat je er met je zussen wel veel over kan praten, als is het toch een teleurstelling dat andere zo weinig laten horen.....
  Zou jouw oma het soms ook te pijnlijk vinden om erover te praten met jullie ??
  het hoeft niet altijd onwil te zijn, maar dan kunnen ze het beter zeggen, dan weet je tenminste waarom ze het er niet over heeft..
  sterkte meiden, samen staan jullie heel Sterk, en ik weet zeker dat je vader en moeder nog om jullie heen zijn om er voor jullie te zijn...
  lieve groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je wordt zo vaak teleurgesteld door mensen waar je het niet van verwacht. Ik vind het echt zo erg dat jouw familie niet eens de moeite heeft genomen jullie tot steun te zijn op die speciale dagen.
  Maar wat fijn dat de band met je zussen zo goed en sterk is en dat jullie de lach èn de traan kunnen delen met elkaar, hou je daar maar aan vast lieve meis.
  Groetjes Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik weet het, alles en iedereen holt al weer door terwijl voor jou de wereld af en toe stil lijkt te staan. Ik zag dat mijn zusje al heeft gereageerd, ze zegt het al. 't Is heerlijk leunen op je zus :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mensen kunnen zo hard zijn. En beseffen niet eens dat ze een ander pijn doen. Maar natuurlijk zegt je verstand weleens "het is beter zo" maar je hart wilt het helemaal niet. En je ouders hoe oud ze ook zijn, die wil je niet missen. Gelukkig heb ik ook 3 zussen waar ik in goede en slechte tijden op kan rekenen.

  lieve groet lia

  BeantwoordenVerwijderen
 17. En zo is dat!!! En gelukkig hebben jullie het onderling wel heel goed en kunnen jullie erover praten en de fijne herinneringen samen ophalen. Sterkte daarmee, kan me voorstellen dat zo´n gebrek aan interesse van anderen pijn doet! Lieve groet, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dat moet je koesteren dat contact van zussen onderling...Fijn dat jullie elkaar hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. ja ja wij zijn zussen voor het leven...........................
  alles wat we met elkaar hebben meegemaakt heeft ons alleen maar hechter gemaakt!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ja wat kan ik hier nog aan toevoegen... alle dames hierboven hebben al verwoord wat ik tegen je wilde zeggen...Wat een rare wereld leven we in he...Mensen zijn zo ver van hun gevoel afgaan staan. Wat mij opvalt is dat het eigenlijk alleen

  Ik ben blij dat alles goed is aangekomen en dat de rasp gelukkig net zo is als op de foto! (Goeie camera he!) Das fijn om te horen en dat houd in dat het zo overkomt als ik bedoel op de webshop.! Fijn dat je het even hebt laten weten Claudia. Ik wens je nog een heel fijn weekend.

  Groetjes,
  Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dank je wel Claudia!!! Ik hoor tegen die tijd wel wat je ervan vind (en wat voor een advertentie ik ga je zoeken hahaha).
  Groetjes en fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Het is zo heerlijk om zusjes te hebben. Je kent ze al je hele leven en hebt zoveel met elkaar gedeeld. Daarom kunnen je zusjes je gevoel zo goed begrijpen. Sterkte met dit verlies. Dag, Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Had dit berichtje nog niet gelezen (door mijn vakantie).
  Wat verdrietig he dat mensen zo makkelijk weer verder gaan.
  Vooral op speciale dagen kan de pijn weer heftig terug komen.
  Maar wel fijn dat jullie als zussen wel hetzelfde voelen en er over kunnen praten.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen