Pagina's

Tip

Met een klik op de foto wordt deze vergroot, met 2x klik zelfs bijna paginagroot!

woensdag 20 juni 2012

Tea-party

Zo moeder, zo dochter. Jasmijn heeft ter afsluiting van haar schoolperiode haar vriendinnen uitgenodigd.dinsdag 19 juni 2012

VakantietijdEn toen was het dus vakantietijd, onze laatste echte vakantie was inmiddels alweer drie jaar geleden, ik had het verdiend. De meiden alle twee klaar met hun examens, nog geen uitslag, nog geen verdriet. Oudste hield er serieus rekening mee dat ze gezakt is. De laatste 2 jaar VWO in 1 jaar is pittig, ze heeft haar uiterste best gedaan.De eerste keuze was snel gemaakt, een warm land, een bedje aan het strand. Het meest weer zeker was Egypte, andere zekerheden zijn er in dit land echter niet. We hadden hen dan ook goed duidelijk gemaakt dat een uitstapje buiten het resort er niet inzat. Maar de meiden kozen voor rust en zon. En rust en zon hebben we gekregen, iedere dag werd de 35graden met gemak gehaald maar door een verkoelend windje was de temperatuur absoluut niet onaangenaam. Rustig was het ook, heel erg rustig zelfs, alle recente ontwikkelingen hebben toch vele toeristen doen besluiten om elders vakantievertier te zoeken. Ook zal de crisis invloed hebben op de vakantie. Het werd met recht ons stukje strand met af en toe een bezoeker. Het hotel verkeerde in een erbarmelijke staat, misschien ligt de oorzaak ook wel in eerder genoemde. Het weerhield de locals er niet van om ook hier vakantie te vieren:De meiden hebben zich vermaakt met de schitterende onderwaterwereld:Inmiddels is bekend dat jongste haar VMBO-diploma op zak heeft. Oudste moet vandaag nogmaals haar kunnen laten zien met een herexamen.Af en toe een grapje maken, moet kunnen, toch?

maandag 18 juni 2012

Prevakantiestress, ik kan erover meepraten.

Twee meiden tegelijkertijd in de examenperiode was teveel voor deze moeder, wat een spanning en stress. Vorig jaar met 1 examenkandidaat mocht ik er al aan ruiken en nu dus dubbelop. De vrijdag voor onze vakantie beviel onze Pip van maar liefst 5 supermooie kittens. Zelf hou ik een pikzwart katertje en 3 anderen hebben ook al een huis gevonden.Problemen op mijn werk zorgden voor een hele hoge berg extra werk en terwijl ik eigenlijk juist een beetje wilde afbouwen heb ik tot een paar uur voor de vakantie doorgewerkt, zelfs 1 nacht heeft eraan moeten geloven. De meeste stress kwam echter van ouders van vriendinnetjes van jongste. Mensenkinderen, de meiden regelen iets wat een iemand in het verkeerde keelgat schiet en Claudia kreeg de volle laag. Tranen met tuiten heb ik gehuild terwijl mijn aandeel nihil was, zelfs nog extra gecheckt heb of het echt wel okay was en dit werd luid en duidelijk bevestigd. Gelukkig kon ik het gedurende mijn vakantie steeds beter naast me neerleggen. Dat anderen zo over mij denken zegt uiteindelijk meer over hen dan over mij want niet wegneemt dat het me heel veel pijn heeft gedaan. Jawel na vele lessen is het me eindelijk gelukt: ik kom op voor mezelf! Voor deze post weinig foto's beschikbaar, spanning en stress resulteert nu eenmaal niet in mooie foto's. Ik zal het in mijn volgende post goedmaken!