Pagina's

Tip

Met een klik op de foto wordt deze vergroot, met 2x klik zelfs bijna paginagroot!

woensdag 20 augustus 2014

Een ochtend uit mijn leven in herstel na de scheidingIk verkeer in het grote geluk om iedere dag met een lief berichtje gewekt te worden, hoe mooi is dat. Ik kan dit iedereen van harte aanbevelen. Denk je dat dit voor jou niet mogelijk is? Als je iets echt graag wilt dan zal dit zeker mogelijk zijn. Ik weet zeker dat in jouw buurt iemand is die dit graag voor je wilt doen, gewoon de stoute schoenen aantrekken en een soort van poule opzetten?

Na een groot glas water neem ik de tijd voor een half uurtje yoga, de een zal denken een half uurtje maar, de ander zal wellicht denken daar geen tijd voor te hebben, of voor te willen maken. De eerste 70 calorieën voor vandaag zijn verbrand. Na net 700 calorieën verbrand te hebben na 8 uur slaap klinkt dit niet veel, de yoga-oefeningen zorgen er ook voor dat mijn lichaam leniger wordt. Voor mij een fit begin van de dag.

Een gezond en stevig ontbijt van kwark, muesli en sinaasappelsap, voor nog geen Euro 1,-, levert 400 calorieën op. Gezond eten voor weinig geld is lastig maar met zo'n start van de dag zit ik wat dat betreft goed.

In het hier en nu leven, dat is was ik probeer op het moment. Iedere dag een quote of overpeinzing hoort daar voor mij bij. Heerlijk om deze te delen via mijn Facebook- en Twitteraccounts, fijn dat deze er nog zijn, niets alles uit mijn verleden is verdwenen.

Na een grote kom kruidenthee tijd om te gaan douchen.

Niet te vroeg opstaan, alles rustig aan doen, noodzakelijk nu ik op het moment nog niet werk om verveling tegen te gaan. Volgende week word ik geopereerd, het herstel hiervan zal wel enige tijd in beslag gaan nemen maar dan is daarna de weg ook weer vrij om te gaan werken. Ik kijk er naar uit!!!Een solide basis is gebouwd.

donderdag 14 augustus 2014

Net als in de film.....

Een moeilijke biecht, op dit moment tijdelijk een uitkering nodig om te kunnen leven. Nog geen bevestiging gekregen of ik dit dan ook echt ga krijgen, het bijbehorende traject is opgestart. Op een donderdag moest ik in navolg van dit traject aan de slag bij een bedrijf van de gemeente in Rotterdam. Vaag ja, maar ik heb strikte geheimhoudingsplicht moeten tekenen, begreep in eerste instantie de noodzaak ervan niet, nou na mijn eerste werkdag nu wel!

 

Gesommeerde tijd aanwezig zijn: 7.30 uur, afspraak=afspraak,  anders word ik op mijn uitkering gekort. (Niet dat ik die al heb, maar bij wijze van spreke dan maar). Netjes op tijd wachtend aan een tafeltje in gesprek geraakt met een “collega”. Hij moest bij ditzelfde bedrijf zijn taakstraf na 5 jaar detentie uitvoeren. Even slikken.....

 

Om 8.30 uur opgehaald, afpraak=afspraak?, om mijn werkschoenen te gaan passen, foto te maken voor bij mijn nummer, alleen van voren, niet ook van opzij.... en een kluissleutel.

 

Moet nog even wennen aan de geldende normen en waarden! Wil ik plassen in de pauze word me uitgelegd dat dat zonde is van je tijd om in je pauze te doen....

 

Pauzes die worden ingeluid met een bel waarna de meute die van te voren staat te wachten in beweging komt. Ben ik in een film beland, nee het is echt….

 

‘s Middags een soort van undercoverbossactie blunder: in gesprek met iemand op de werkvloer over mijn ervaring op mijn eerste dag antwoord ik lachend: "Wie treft er nu zo'n baas waarvan je op je eerste werkdag zulke schoenen krijgt, heb ze al gedeeld met mijn vriendinnen, deze ontbraken nog in mijn collectie...." Verder gesprek over dit werkproject in het algemeen, gewoon leuk en gezellig maar bovenal kritisch. Kunnen jullie wel raden zeker met wie ik in gesprek was.....


dinsdag 5 augustus 2014

Een mooi gebed met wijze woordenSchenk me de kalmte om te aanvaarden wat ik niet kan veranderen
Moed om te veranderen wat ik kan veranderen
Wijsheid om het onderscheid tussen deze twee te maken


Verkeerde keuzes gemaakt, echt verkeerde keuzes, kan ik deze keuzes veranderen? Helaas niet...als ik een andere keuze had gezien dan had ik deze gemaakt...

Spijt heb ik, heel veel spijt, maar blijven hangen in deze spijt is op dit moment niet de juiste keuze. De juiste keuze is om mijn leven weer op te pakken, moed te hebben om mijn leven te veranderen, verder te gaan. Met hulp ben ik aardig op de juiste weg. Hulp van lieve mensen om mij heen, zonder hen red ik het niet, er zijn nog voldoende obstakels te nemen.

Ik heb vertrouwen om onderscheid te kunnen maken tussen dat wat ik niet kan veranderen en dat wat ik wel kan veranderen. Mijn verleden veranderen kan ik niet, vertrouwen hebben in mijn toekomst wel, mijn toekomst met open vizier tegemoet treden!