Pagina's

Tip

Met een klik op de foto wordt deze vergroot, met 2x klik zelfs bijna paginagroot!

vrijdag 14 juni 2013

Verhuizen


Niet alleen op Blogger ben ik actief (op blogspot.com eigenlijk het minste op dit moment) ook op Twitter en Facebook. Mijn volgers daar zal het de laatste tijd niet ontgaan zijn dat ik mijn weekenden op onze boot in Zeeland doorbreng. Jongste heeft er haar bijbaan en hobby, kiten, zelf ben ik gek op zeilen. En het lukt deze luxepoes steeds beter daar haar draai te vinden. Uiteraard heb ik 2 verschillende serviesjes aan boord, ook het vers koken, in een minikeuken lukt er steeds beter. En ik ben verliefd, verliefd op het plaatsje waar onze boot ligt, verliefd op het strand dat er zo dichtbij ligt, alle blote piemels en billen moet ik maar op de koop toenemen en het kost me steeds minder moeite, al vind ik deze meestal nog steeds niet mooi. Komende zomervakantie gaan we in het geheel op onze boot wonen.

Het roer gaat bij ons om. Ons zo gewenste woonboerderijtje gaat in augustus de verkoop in, de knoop is doorgehakt. Eerst nog even de laatste klussen afronden, als verkoopstyliste weet ik niet beter dat er maar eenmaal de kans is op een goede eerste indruk. Zeker in onze prijsklasse zal verkoop niet gemakkelijk zijn. Volgende zomer hopen wij toch zeker permanent in Zeeland te kunnen doorbrengen.

maandag 10 juni 2013

Te biechtWordt geen slaaf van je spullen. Zo'n goede quote! Wat heb ik veel spullen....ben ik dan een goede slaaf of een goede slaveneigenaar? Ik weet het niet, wil eigenlijk gewoon geen van beiden zijn. Welke spullen zijn belangrijk voor mij. Mijn iPad, iPhone en iPod. Zonder er over na te denken schrijf ik ook iPod op terwijl deze functie ook op mijn andere twee i's zit. Schrappen dus, en laat ik er nu ook nog eens twee hebben, 2 keer schrappen, dat schiet op. Mijn fiets, mijn auto, het rek achter op mijn auto om mijn fiets te vervoeren. Nee, hier valt niets te schrappen. Kleding en verzorgingsartikelen. Bij beiden kan ik schrappen, heb meer dan bovengemiddeld maar vind dit ook een soort basisbenodigdheden. Mijn MacBook, mijn printer, mijn kantoorbenodigdheden, deze heb ik nodig om de kost te verdienen. Mijn boeken? Al kost het me heel veel moeite om toe te geven, ik kan deze schrappen. Al mijn boeken heb ik gelezen. Ga ik ze nog een keer lezen? Ik weet zeker van niet. Het doet pijn om dit statussymbool los te laten maar stapje voor stapje gaat dit mij lukken. Mijn fotoalbums, de bewaardozen van mijn familie, no way dat die weg gaan. Moet er beslist nog eens kritisch doorheen gaan maar dit is echt wel heel belangrijk voor mij. Mijn serviesgoedverzameling? De afgelopen tijd heeft hier al heel veel van op Marktplaats gestaan. Wat niet verkocht werd verdween in de kliko. Ook hier ben ik er nog niet maar ben ook op de goede weg. Het streven naareen goede basiscollectie gaat me lukken, daar geloof ik in. Sonosboxensysteem blijft, net als een televisie en een DVD-speler. En mijn BeBook! Toch nog boeken!!! Heb ik al mijn bezittingen genoemd? Zeker niet maar er is ook nog een soort van schaamtegevoel.