Pagina's

Tip

Met een klik op de foto wordt deze vergroot, met 2x klik zelfs bijna paginagroot!

zondag 27 mei 2012

Kutzooi

De titel zegt genoeg, je kunt nog stoppen met lezen. Gisteravond twitterde ik oprecht gelukkig: Gelukkig terugkijkend op een dag zon, crossend in mijn cabrio langs het strand en maar liefst 3 woonboeken doorgebladerd op de boot! Ik voelde me goed, fijn en gelukkig. Later op de avond nog even Facebook checken: wie, wat waar, gluren in het leven van anderen en het liefste foto’s kijken. Een klap met de hamer: S.A. vind een foto leuk en daaronder de foto die ze leuk vond:
Met onderschrift: Mmmmm...weekend Dit kwam keihard aan, zij wel, zij genieten nu gewoon van het plekje van mijn ouders. Na vele omzwervingen hadden ze “hun” plekje gevonden, een plekje om tot rust te komen en dat hen niet gegund werd. Nu was mijn moeder geen lieve moeder, kon ze verrekte lelijk doen toch mis ik haar. En laat nu vandaag ook nog eens haar verjaardag zijn. Ze zou …eh…..? geworden zijn, Ik weet het niet eens meer, het doet er ook niet toe, ze wordt al jaren niet ouder dan 60…..

woensdag 23 mei 2012

Gratis Therapie

Zo lang geen post geplaatst op deze blog en als ik er dan eentje plaats is het weer gelijk raak. Ik ben geraakt door de reacties. Reacties die me ook aan het denken gezet hebben. Pas op jezelf meis, ja inderdaad dat ben ik weer compleet vergeten. Ik heb geen therapeut meer nodig, ik heb jullie. Ik neem een stapje terug, probeer weer meer te genieten van het nu. Over mijn winkeltje denk ik achteraf, dat heb ik maar mooi gedaan. Maar heb ik er ook van genoten? Uiteraard soms wel maar het merendeel was ik gewoon keihard aan het werk, aan ’t overleven en dat wil ik nu niet weer bij mijn nieuwe uitdaging: Styling. Nu wil ik eigenlijk niemand bij naam noemen, want alle reacties hebben me geraakt, toch een uitzondering. Tanja heeft de vinger precies op de zere plek gelegd: mijn informatiehonger. Alles willen weten. Er zijn veel, misschien wel te veel stylisten aan het werk op het moment. Door deze concurrentiestrijd is het heel erg lastig om daar informatie weg te halen. Ik wil graag goed worden op mijn vakgebied, dat ben ik als boekhoudster en dat wil ik ook worden als styliste. De dochter van een vriendin is ook bezig met een stylistenopleiding. Zij wil graag de modekant op maar de opleiding is allround. Afgelopen maandag vroeg zij mij met welke programma’s ik werk. En ik? Ik wilde het niet vertellen. Alle moeite die ik gedaan heb om mijn info te verzamelen wilde ik gewoon niet weggeven. Dit zette me aan ’t denken. Ik had het namelijk ook bij de door mij gevoerde merken in mijn winkeltje. Destijds onbekende merken in Nederland en nu overal verkrijgbaar, het komt toch wel uit. En de volgende keer als ik haar zie? Dan vertel ik het haar gewoon! Want wat was ik daar zelf blij mee geweest. Dingen doen die je leuk vind in het leven, daar draait het toch om? Vandaag doe ik het gewoon: leuke dingen doen!!!

maandag 21 mei 2012

Stuiterbal

Ik lijk wel een stuiterbal op het moment, niet te stoppen…maar ook maar heen en weer, heen en weer…. Als sinds de geboorte van mijn jongste dochter heb ik mijn eigen administratiekantoor vanuit huis. Voor sommigen klanten werk ik vanuit huis, voor anderen werk ik op locatie. Uit en thuis, uit en thuis….Ik heb het er maar druk mee, maar haal nog steeds voldoening uit en mijn werk en kan mijn tijd ook zelf indelen. Fijn, maar daar wringt ook wel een beetje te schoen. Juist omdat ik mijn tijd zelf kan indelen denkt iedereen ook altijd maar dat er altijd wel even iets tussendoor kan, maar uiteindelijk moet mijn werk ook gewoon af. Voldoening door mijn werk maar ook frustratie omdat het dan niet zo ging als ik wilde…en het lijkt alsof ik altijd maar aan ’t werk ben. Naast mijn huidige werk ben ik ook druk met het opzetten van mijn nieuwe uitdaging: Nr 1 Styling. Superleuk om te doen! Wel druk (eigenlijk te druk) om naast mijn administratiekantoor te doen. Styliste worden houd meer in dan styling alleen, want hoe krijg je een leuk idee op papier zodat je dit duidelijk kunt maken aan anderen, kunt delen? Hoe maak je goede en mooie plattegronden, waar moet je op letten bij fotografie? En zo zijn er nog veel vragen. Een opleiding waarin alle aspecten van het vak styliste behandeld worden ben ik tot nog toe helaas niet tegengekomen. Uit het enorme cursusaanbod keuzes maken. Na afloop kan ik gelukkig vaak voldaan terugkijken op het feit dat ik weer veel geleerd heb maar ook zit er wel eens een mispoes tussen. Een cursus die niet alleen veel geld maar ook veel tijd gekost heeft zonder het gewenste resultaat. Gelukkig vind ik het superleuk om te doen maar makkelijk is anders. Een echte stuiterbal dus, heen en weer, werken, leren, zorgen voor twee dochters midden in de examentijd, zoveel te doen in zo weinig tijd….

woensdag 16 mei 2012

Nr 1 Styling

De afgelopen tijd was in niet veel op Blogger te vinden. Te druk met het bouwen van mijn site. Bijna al mijn opleidingen tot styliste afgerond; ik ben er klaar voor: Nr 1 Styling