Pagina's

Tip

Met een klik op de foto wordt deze vergroot, met 2x klik zelfs bijna paginagroot!

zaterdag 24 december 2011Het voorlopig koopcontract van mijn moeders huis getekend, een van de pony's verkocht, mijn ToDo lijstje bijna afgewerkt, ik ga goed. Misschien zelfs wel een paar vrije dagen in het vooruitzicht. Dagen om te vullen met leuke dingen. Nu is het wel pas een voorlopig koopcontract en ging het eerder ook al niet door, is de pony wel nog niet opgehaald maar het voelt toch al fijn. Fijn om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar met minder ballast te beginnen. 

Voor een ieder hier in blogland, fijne feestdagen!

vrijdag 23 december 2011

KerstknuffelNet als vorig jaar organiseerde Lynda ook dit jaar de kerstknuffel. Te druk was mijn reden om te besluiten om niet mee te doen. En dan een noodkreet van Lynda, ze komt nog iemand te kort, en dan help ik iemand natuurlijk grrag uit de brand. Te druk is ook eigenlijk geen reden, als je iets wilt dan kun je dat gewoon. Maar wie hielp ik nu eigenlijk? Lynda of mezelf? Ik hielp mezelf aan een geweldige kerstknuffel. Mijn knuffel komt van Haikey. Wat een kanjer van een blogster, ze heeft mijn blog echt goed bekeken, dat kan niet anders want haar knuffel was precies op maat voor mij gemaakt. Prachtige fotokaarten, een inspiratieboekje en dan ook nog zelfgemaakte kerstdecoratie volgens de laatste mode. Haikey, dank je wel, ik ben er echt heel erg blij mee. 

maandag 19 december 2011

Geboorte van een nieuw blogTurbulente tijden liggen achter me. En hoeveel de meeste mensen in dergelijke periodes een stapje terug doen, besluit ik juist om iets extra’s te gaan doen. Een nieuw blog, een woonblog. Mijn eerste introductie destijds in blogland was met wonen. Inmiddels is mijn blog veel persoonlijker geworden. Zo persoonlijk dat het me ervan weerhoud om nog iets over wonen te plaatsen, vind dat een beetje ongepast staan. Wonen is echter mijn grote passie en deze wil ik graag met jullie delen. Hierbij nodig ik jullie dan ook uit om een kijkje te nemen op mijn nieuwe blog:

van tot (t)huis

zondag 4 december 2011

Voilà daar ben ik weer!Uit de kast komen en zomaar foto’s van mezelf op mijn blog plaatsen was een hele grote stap. Het accent leggen op diëten blijft voor mij heel erg lastig. Met mijn lijnen lukt het op dit moment niet echt meer, ga steeds meer eten. Weliswaar geen eetbuien en alleen gezonde keuzes zodat ik niet aankom maar gewicht verliezen is er dan niet meer bij. Gelukkig is het afgelopen weekend het gelukt om alle extraatjes te laten staan en hopelijk zet dit deze week weer door maar ik blijf een emotie-eter. De afgelopen weken hebben in het teken gestaan van ziekenhuisbezoeken. Ik ben genoeg afgevallen om nu eindelijk na twee jaar aan mijn navelbreuk geopereerd te worden en sta op de wachtlijst, wordt waarschijnlijk pas januari maar dat vind ik wel fijn in verband met de aankomende kerst.

Naar het ziekenhuis geweest voor een echo van mijn hiel waarna ik gelijk door moest voor een röntgenfoto. Al jaren heb ik pijn in mijn hiel, eindelijk is nu duidelijk wat er aan de hand is. Een jarenlange chronische achillespees ontsteking heeft mijn peesstructuur veranderd. Goed zal het niet meer komen maar nu wel erkenning voor mijn pijn. “Ik snap er niets van,” zei de arts, “U moet ondraaglijke pijn hebben gehad.” Ja, duh, ik kom niet zomaar langs. Eerder werden mijn klachten afgedaan met: “Val eerst maar eens iets af…”

Ook een bezoekje aan de psycholoog stond op het programma. Hij gaat “mijn geval” overleggen met collega’s, had dit nog niet eerder meegemaakt, 70 kilo afvallen en dan nu ongelukkig zijn met haar lijf. Ik vind een dikker lijf echt niet lelijk, lelijk zijn staat bij mij gelijk aan onverzorgd zijn en niet met dik of dun zijn. Een dunner lijf is gezonder en ik wil wel gezond zijn en helaas gaat dat niet samen.

Druk met mijn werk, druk met mijn studie als gewichtsconsulent, kortom druk met mezelf. Genoeg redenen om me even terug te trekken uit het sociale gebeuren. Sociaal gebeuren wat me ook zoveel moois brengt, dus voilà daar ben ik weer!