Pagina's

Tip

Met een klik op de foto wordt deze vergroot, met 2x klik zelfs bijna paginagroot!

vrijdag 28 januari 2011

Stapelen op vrijdagKoekjes en Lange Vingers stapelen, mijn bijdrage op het idee van Irma van de blog allemaal kleurtjes!

maandag 24 januari 2011

Wordt moederschap mooier met de jaren?Toen ik destijds zwanger en op bezoek bij een moeder van de zwangerschapsgym was, schok ik me rot. Haar eerste kind, een peuter van 3, wat een ettertje was dat zeg. Hij haalde alles overhoop, liep te schreeuwen en dreinen. Dit vond ik niet leuk….., dit wilde ik niet. Help is was 6 maanden zwanger…., er was geen weg meer terug.

Tijdens een wandeling met mijn babydochtertje in de wagen kwam ik onderweg ruziënde schoolkinderen tegen. Ze maakten ruzie, schopten en sloegen elkaar. Help een schoolkind daar leek me niets aan. Maar een baby groeit nu eenmaal en wordt vanzelf een schoolkind.

Mijn dochtertje groeide uit tot een lieve peuter. En leuk dat ze was. Deze periode vond ik nog leuker als de babytijd. En ze groeide en ze groeide. Uiteindelijk werd ze een schoolmeisje. Net als de eerste keer dacht ik dat deze periode zou gaan tegenvallen. Maar ook nu gold dat het de leukste periode was die ik tot nog toe met haar mocht meemaken. Heerlijk zo’n meisje met haar eigen willetje, wensen en ideetjes. En als je het even zat was, dan was er altijd weer het moment dat ze weer naar school ging. Even rust.

Ze werd groter en de middelbare school kwam in aantocht. Tijdens de eerste informatiedag voor ouders constateerde ik dat zo’n slungelige tiener toch echt niet leuk was. Helaas deze periode ging dan nu toch echt niet leuk worden, hier moest ik dan toch echt even doorheen.

De zomervakantie was afgelopen en ik moest eraan geloven. Mijn (tot nu toe leuke) dochter vertrok op de fiets samen met haar vriendinnen naar de grote nieuwe school. Even wennen maar zij had al snel haar draai gevonden. Wat werd zij groot. Wat was het nu gezellig thuis. Hoe langer ik moeder was hoe leuker het werd. Dit was toch wel de meest bijzondere tijd om met haar mee te maken.

De schrik sloeg mij om het hart op het moment dat het regende en er een beroep op mij werd gedaan om haar met de auto naar school te brengen. Tot mijn ontsteltenis zag ik daar kinderen op school……PUBERS!!!

Wordt het moederschap toch echt alleen maar mooier met de jaren? Leuker ik weet het niet, maar moeilijker dat wel!

Wanneer komt het moment dat je ze ook echt los kunt laten. De toekomst zal het me leren.

Conclusie: Het blijft leuk ook al is het nu een stuk moeilijker dan gedacht. Ik ben er trots op de moeder van mijn twee meiden te zijn.


zaterdag 22 januari 2011

Kopje thee?Van mijn oma heb ik een schattig theesetje voor mijn verjaardag gekregen. Ik ben gek op thee en dan ook weer eens iets anders op mijn tafel, twee vliegen in één klap. Heerlijk om af en toe te veranderen. Nu iets kleins maar ik voel gewoon dat er binnenkort weer iets groters op stapel staat.

maandag 17 januari 2011Waar veel licht is, valt ook diepe schaduw.

Johann Wolfgang von Goethe

donderdag 6 januari 2011

VerjaardagZoals een paar oplettende volgsters oudjaardag al concludeerden. Ja Ingrid en Jolanda het was waar, oudejaarsdag werd ik 40 jaar. Knap lastig om op een dergelijke dag jarig te zijn maar deze keer wilde ik het toch niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Aan het einde van de dag waren mijn zussen met aanhang present om heerlijk te gaan pizzaretten, een soort gourmetten met pizzaatjes. Het startsein van een heerlijke avond. Inspiratie opgedaan op het blog van Floor; na het eten hebben we wensballonnen opgelaten. Allen stegen gestaag naar boven, 2011 kan niet anders dan een goed jaar voor ons worden.

Eenmaal weer binnen kon het sjoeltoernooi beginnen, met voor de beste spelers een leuke prijs. In de eetkamer konden kunsten vertoond worden op de PS3 van vriend van oudste. En als klapper op de buurpijl bereidden zij samen voor ons diverse heerlijke cocktails.

Om 12 uur toasten met champagne en tot slot het nodige vuurwerk.

Jongste zei tot besluit: “Ik heb nog nooit zo’n fijne oudejaarsavond meegemaakt.” En laat dan nu net mijn 40e verjaardag geweest zijn.

woensdag 5 januari 2011

Eerste nacht samen

Het leuke van mijn werk was afgelopen december. Twee uitnodigingen voor een kerstdiner, in de ICT-wereld een heel gebruikelijke afsluiting van het jaar. Helaas hebben we op het eerste diner verstek moeten laten gaan omdat manlief ziek was. Nu was ik net geopereerd, hij was degene die ziek was. Het tweede diner waren we gelukkig wel present. Nu ligt Eindhoven niet echt naast de deur en de weersomstandigheden waren om te rijden ook niet je van het. Gelukkig was daar een oplossing voor. Na het diner konden we lekker blijven slapen. Nu was het sinds de geboorte van mijn oudste, in april alweer 18 jaar geleden, nog niet eerder voorgekomen dat we samen op pad gingen. Deze kans grepen we dus met beide handen aan. Oudste bleef bij haar vriend slapen de betreffende avond en jongste nodigde een hele rits vriendinnen bij ons thuis uit.

De volgende ochtend werden we in een nog wittere, wondere wereld wakker dan de avond ervoor. Verstandig dat we onder deze omstandigheden ’s nacht niet naar huis hadden hoeven rijden. Een mooie romantische afsluiting van onze eerste nacht samen. Dat er nog maar vele mogen volgen!

En jongste, alle egards voor haar. De logeerpartij mondde ’s nachts uit in een heus chipsgevecht, maar alles en dan ook echt alles was keurig opgeruimd toen we thuis kwamen en de hele bups lag prinsheerlijk in en rondom ons bed te slapen.

Voor herhaling vatbaar dus