Pagina's

Tip

Met een klik op de foto wordt deze vergroot, met 2x klik zelfs bijna paginagroot!

maandag 28 juni 2010

Een bloemetje in plaats van een reactieDrie dagen lang op de Grevelingen gedobberd voor het Zeeland Podium. Drie dagen lang genoten van heerlijk weer en heerlijke muziek. Blof organiseert nu al weer voor de vijfde keer Concert at Sea, met 40.000 bezoekers het grootste evenement van Zeeland. En dat is druk, te druk voor mij, vandaar ook dat wij illegaal, samen met zo’n 150 andere boten, liggen te luisteren in het kommetje tegenover het podium. Compleet selfsupporting, een watertank vol, een gasfles om te kokkerellen en accu’s voor stroom, maar geen laptop en geen internet 9en dat drie dagen lang). En dat is wel afkicken voor mij. Ga zo tussen mijn werk door proberen af en toe een stukje te lezen want ik zag dat er aardig wat gepost was in de afgelopen dagen, tijd om reacties te geven heb ik helaas niet want vanmiddag wil ik uiteraard voor de TV oranje aanmoedigen. Dat hebben die jongens toch maar mooi geflikt om door te gaan.

Voor jullie allemaal deze oranje bloemen!maandag 21 juni 2010

Het is groen wat de klok slaat!Het is groen wat de klok slaat bij ons in de tuin, het groen van het nieuwe leven maar ik ben inmiddels ook wel toe aan wat bloemen. Bloemen die wat kleur brengen, al zal dat in onze tuin hoofdzakelijk wit zijn. Als ik zo naar de foto’s kijk dan lijkt het wel of we in een bos wonen terwijl dit toch echt de polder is. Hortensia’s, rozen en lavendel ontwaak, ik ben er aan toe!

zondag 20 juni 2010

VaderdagLieve Papa,

De vrijdag nadat je op je laatste controle in het ziekenhuis was geweest, hebben we de hele middag samen over je begrafenis zitten praten. We hebben samen de mensen uitgezocht, die jij er graag bij wilde hebben. Je zei toen dat ik op die dag niets hoefde te zeggen omdat je dat te moeilijk voor me vond. Zelf heb je me geleerd moeilijkheden niet uit de weg te gaan, vandaar dat ik dat toch heb gedaan. Ondanks dat ik toen heel erg verdrietig was, dat jij er nu niet meer was, ben ik je heel erg dankbaar voor de laatste tijd die ik nog met je gehad heb. Deze drie weken waren kort, veel te kort maar hierin hebben we veel besproken. Ik ben je dankbaar dat dit allemaal nog kon.
Ik weet allemaal dat je deze periode zelf niet fijn hebt gevonden. Je werk was je lust en je leven. Zonder werk hoefde het van jou niet meer. Gelukkig hebben we tot op het laatst toe samen kunnen werken. Jij op bed en ik met mijn laptop ernaast.
De meiden hebben je nog trots over Lilly, de pony die ze van je gekregen hebben, verteld. Je kleinzoon wilde tot het laatst toe met je klussen aan de Jeep want naast je werk had je nog een grote hobby; 4x4 crossen. Je had zelfs twee auto’s. De strijd welke je vorig jaar hebt gestreden bij deze wedstrijden verliep gelukkig een stuk beter als deze verloren strijd. Bij de Trial derde en bij de Challenge samen met je schoonzoons grepen jullie net naast de derde prijs.
Ook met je vroegere hobby’s, badmintonnen. wielrennen en zeilen heb je diverse prijzen gewonnen. Helaas viel er met deze ziekte geen eerlijke strijd te leveren en verloor je.

Kus van me

donderdag 17 juni 2010

Gedicht van Marianne Busser & Ron SchröderAls je wilt
kun je vandaag opnieuw beginnen

Als je wilt
is er voor jou een nieuwe start

Als je wilt
stap je een nieuwe wereld binnen

Als je wilt
bloeien er bloemen in je hart

dinsdag 15 juni 2010

De zomer in mijn bol

Ik heb de zomer in mijn bol. Volgende week begint de zomer pas echt maar hier in huis heb ik al wat hoekjes gemaakt die er lekker ’s zomers uitzien. Laat maar komen de zomer van 2010!

vrijdag 11 juni 2010

Foodie FridayVandaag de rasp ontvangen die ik bij Annemiek van Belle Brocante Design gekocht heb. Eigenlijk bedoeld voor nootmuskaat maar ook te gebruiken voor Parmezaanse kaas. Vanavond stond er spaghetti op het menu en niets smaakt lekkerder dan hierover een vers geraspte dikke laag kaas!Foodie Friday, bedacht door http://designsbygollum.blogspot.com/

donderdag 10 juni 2010

Zussen
Dank jullie wel voor alle lieve reacties op mijn vorige post met de foto’s van mijn zus. Mijn zus kon wel even een opkikkertje gebruiken. De zorg voor mijn moeder de laatste jaren van haar leven zijn voor ons zo zwaar geweest. Nu ze overleden is, krijgen we eigenlijk alleen maar te horen: “Het is beter zo.”. Natuurlijk is het beter zo, maar dat neemt niet weg dat we nu geen vader en geen moeder meer hebben en wij hen verschrikkelijk missen. Werkelijk niemand (zeg familie) om ons heen denkt er nog verder aan. De eerste moederdag en haar eerste verjaardag na haar dood heeft bij hen geen enkele reactie uitgelokt en dat doet verschrikkelijk veel pijn. Zelf onze oma (haar moeder) heeft niets van zich laten horen!

Gelukkig praten we er onderling veel over en kunnen inmiddels wel om haar streken lachen. De keren dat ze door de politie op haar scootmobiel van de weg gehaald is, we haar zelfs een keer op het politiebureau hebben moeten komen ophalen, de keren dat ze compleet aangekleed en gedouched midden in de nacht klaar zat om door ons opgehaald te worden om iets leuks te gaan doen (en natuurlijk boos was dat er niemand kwam opdagen) of juist nog in bed lag als we weg moesten, de keer dat ze verdwaald (en voor ons dus kwijt) was op vakantie (in een groot resort lijken al die gangen en deuren ook allemaal op elkaar). Ja we hebben heel wat met haar meegemaakt. Herinneringen met een lach en een traan!

Meiden (zussen) we komen er wel en met zijn drietjes zijn we ook familie al is het dan nog maar een kleintje!

zondag 6 juni 2010

Zo dichtbij en toch zo ver weg...

Nieuwe Tonge ligt bijna aan het Grevelingenmeer.Op slechts een klein half uurtje rijden van ons huis ligt onze boot in jachthaven Port Zélande aan ditzelfde Grevelingenmeer.De eerste zaterdagochtend van juni belooft een hele mooie dag te worden. Perfect weer voor een tochtje met onze zeilboot. In het Grevelingenmeer liggen diverse kleine aangelegde eilandjes. Deze keer is de Ossehoek, aangelegd in 1982 onze bestemming. Een eilandje van zo’n 6,5 ha, perfect dus voor een kleine wandeling met de camera paraat.

Na het eten nogmaals een kleine tocht met onze boot en dan voor anker om de nacht door te brengen.Bij het krieken van de dag toog ik al weer enthousiast bovendeks met een schitterende zonsopkomst als beloning.Maar dat was nog niet alles; een stukje verder lagen drie zeehondjes ook heerlijk te ontwaken.

dinsdag 1 juni 2010

WisteriaDank jullie wel voor het delen van al die geweldige, vrolijke en ontroerende feestmomenten! Ik heb ervan genoten (en af en toe even iets weg moeten slikken), wat een reacties, 50 stuks in totaal!!!

Het mooiste feestmoment vond ik toch wel van Marian: …Of zo'n dag als vorige week toen we een goede uitslag kregen van de artsen. Onze dochter(11) heeft leukemie en het gaat een piepklein eindje de goede kant op...

Je hebt hiermee de Eau de Toilette en de etui met miniaturen van Wisteria van Crabtree&Evelyn gewonnen!

Ook deze keer kon ik het niet laten:

Voor jullie heb ik een lekker stuk zeep van Wisteria klaar liggen!

- Voor mijn eerste reactie van Floor
- De laatste reactie van Heidi

Dames mail me jullie adressen en dan zorg ik dat de cadeautjes jullie kant op komen.